Close
Emelik a repülőjegyek adóját és csökkentik a vonatjegyek árát a legfrissebb döntések szerint Franciaországban

Emelik a repülőjegyek adóját és csökkentik a vonatjegyek árát a legfrissebb döntések szerint Franciaországban

A francia hatóságok azt tervezik, megemelik a repülőjegyekre kivetett adókat, az ebből származó bevételekkel pedig a vasúti infrastruktúra fejlesztéséhez szükésges beruházásokat támogatnák.

Franciaország a vasúti infrastruktúrába való befektetéssel és a vonatjegyek árának csökkentésével arra akarja ösztönözni az embereket, hogy ezt a közlekedési módot vegyék igénybe különböző úti célok eléréséhez – legyen szó belföldi vagy nemzetközi utakról.

Clément Beaune, Franciaország közlekedési minisztere úgy fogalmazott: a repülőjegyekre kivetett magasabb adókat várhatóan jövőre vezetik be az új költségvetés részeként. Elmondta azt is, hogy az országban emelkedő tendencia figyelhető meg a vonatutak számában, így úgy véli, eljött a tökéletes alkalom arra, hogy megfizethetőbbé tegyék azt.

Hozzátette azt is, hogy az országban idén nyáron rekordmennyiségű vonatjegy eladására számítanak.

A vonatozás iránti vágyat pedig az árak csökkentésével tudják támogatni.

A miniszter kiemelte azt is, hogy a hatóságok fontolóra veszik a repülőgép-üzemanyag-adó bevezetésének lehetőségét is, melyet racionálisnak tart. Ez azonban még nem minden. Franciaország a tervek szerint 2024-ben kedvezményes árú, korlátlan utazásra lehetőséget biztosító vonatbérletekkel rukkolhat elő a fiatalok számára. Kedvező árú vonatjegyeket már most is igénybe vehetnek a helyiek és a turisták is. Az Euronews információi szerint eddig több mint kétszázezer 19 eurós jegyet adtak el, augusztus 27-én pedig Hauts-de-France-ban számos gyorsvonaton lehet majd egy euróért utazni.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

franicaország | vonatjegy | költségvetés | árcsökkentés | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram