Close
Január tizenöttől már vonatra és buszra sem lehet felszállni három oltás nélkül Franciaországban

Január tizenöttől már vonatra és buszra sem lehet felszállni három oltás nélkül Franciaországban

Már a két oltás és a betegségen való átesettség sem lesz elég rengeteg szolgáltatás igénybevételéhez a franciáknál.

Emmanuel Macron bejelentette, hogy nagyon szeretné megnehezíteni az oltatlanok életét, ezért új szigorításokat léptet életbe tíz napon belül. A friss törvénytervezet szerint

a francia védettségi igazolás január 15-én oltási igazolássá alakul át – vagyis csak azoknak lesz érvényes, akik valóban megkapták a vakcinát és nem azzal szerezték meg, hogy elkapták a fertőzést.

A most hatályos rendelkezések szerint oltási igazolást, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kell kötelezően felmutatni a legalább ötven fős nyilvános helyeken Franciaországban.

Ugyanez érvényes a vendéglátóhelyeken felül a vonatokra, buszokra, sportlétesítményekre, kórházakra, valamint a múzeumokra, mozikra, színházakra és a koncertekre is.

Január 15-től azonban az említett helyekre csak úgy lehet bemenni, ha a látogató már megkapta mindhárom oltását. Akik csak egy, vagy két oltást vettek fel, negatív tesztet is fel kell tudjanak mutatni, oltatlanok viszont egyáltalán nem vehetik igénybe a fent sorolt szolgáltatásokat.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom