Close
Január tizenöttől már vonatra és buszra sem lehet felszállni három oltás nélkül Franciaországban

Január tizenöttől már vonatra és buszra sem lehet felszállni három oltás nélkül Franciaországban

Már a két oltás és a betegségen való átesettség sem lesz elég rengeteg szolgáltatás igénybevételéhez a franciáknál.

Emmanuel Macron bejelentette, hogy nagyon szeretné megnehezíteni az oltatlanok életét, ezért új szigorításokat léptet életbe tíz napon belül. A friss törvénytervezet szerint

a francia védettségi igazolás január 15-én oltási igazolássá alakul át – vagyis csak azoknak lesz érvényes, akik valóban megkapták a vakcinát és nem azzal szerezték meg, hogy elkapták a fertőzést.

A most hatályos rendelkezések szerint oltási igazolást, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kell kötelezően felmutatni a legalább ötven fős nyilvános helyeken Franciaországban.

Ugyanez érvényes a vendéglátóhelyeken felül a vonatokra, buszokra, sportlétesítményekre, kórházakra, valamint a múzeumokra, mozikra, színházakra és a koncertekre is.

Január 15-től azonban az említett helyekre csak úgy lehet bemenni, ha a látogató már megkapta mindhárom oltását. Akik csak egy, vagy két oltást vettek fel, negatív tesztet is fel kell tudjanak mutatni, oltatlanok viszont egyáltalán nem vehetik igénybe a fent sorolt szolgáltatásokat.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

koronavírus | macron | covid | védettségi igazolvány | szigorítás

FOLYTASD EZZEL

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram