Augusztus elsejétől mindenhol kötelező lesz a QR-kódos Covid-igazolvány Franciaországban

Nagy szigorítások jönnek az oltatlanok számára, és egyes helyeken visszavezetik a kijárási korlátozást is.

Emmanuel Macron francia elnök hétfő este televíziós beszédet mondott, amelyben újabb járványügyi intézkedések bevezetését jelentette be, írja a France 24-re hivatkozva a HVG. “Ha ma nem lépünk, a megbetegedések száma tovább fog nőni” – mondta Macron, reagálva arra, hogy jelentősen lelassult a francia oltási program, miközben még mindig sok az új fertőzés.

Az elnök bejelentése szerint

az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik a védőoltást,

és felszólította őket, hogy szeptember 15-ig oltassák be magukat, mert utána esetleges szankciókra vagy pénzbírságra számíthatnak. Olivier Véran egészségügyi miniszter közölte, hogy a nem beoltott egészségügyi dolgozók szeptember 15. után nem kapnak fizetést, és nem dolgozhatnak tovább.

A miniszter ezen túl elmondta, az általános és középiskolások számára oltási kampányt indítanak, amikor szeptemberben újra elkezdődik az iskola. Macron további ösztönzőként gondol arra, hogy az ősztől megszüntetik az ingyenes PCR-teszteket, kivéve, ha azt az orvos írja elő. Az elnök azt reméli, a fizetős PCR-tesztekkel elérhetik, hogy az emberek a koronavírustesztek ismételgetése helyett inkább beoltassák magukat.

A QR-kóddal ellátott Covid-igazolvány augusztus 1-jétől Franciaországban mindenhol kötelező lesz, beleértve a bárokat, éttermeket, kávézókat és bevásárlóközpontokat.

Franciaország egyes tengeren túli megyéiben, Martinique és Réunion szigetén egyéb intézkedések bevezetése mellett

visszaállítják a kijárási tilalmat is.

Macron beszéde nem volt hiábavaló: röviddel a francia elnök nyilatkozata után a doctolib.fr online egészségügyi portál összeomlott, mert túl sokan próbáltak időpontot foglalni az oltásra.

Nem csak a franciák szigorítanak; a szlovének is nehezítik a határátlépést, a britek viszont a karanténmentes beutazást szervezik nagy erőkkel.

(Fotók: Unsplash)

védőoltás | macron | párizs | egészségügy | qr kód

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom