Close
A világ egyik legelismertebb építésze tervezte a Louis Vuitton legújabb parfümüvegeit

A világ egyik legelismertebb építésze tervezte a Louis Vuitton legújabb parfümüvegeit

A szabadság és mozgás jegyében alkotott gyönyörűt Frank Gehry.

A Pritzker- és Arany Oroszlán-díjas építész, Frank Gehry parfümüveg-tervezőként debütált a francia Louis Vuitton divatháznál, méghozzá egy gyönyörű kollekcióval. A Les Extraits névre keresztelt parfümcsaládban öt illat található, az üvegek tetején pedig mozdulat közben megdermedni látszó alumíniumvirágokat álmodott az illatokhoz az építész.

“Szobrászati szempontból akartam a projekthez közelíteni, valami mást behozni a képbe, mint amit egy parfümhöz társítunk. A kupakok nem befejezett geometriai formák, csupán mozzanatok, múló pillanatok

– magyarázza a kilencvenkét éves építész az üvegek dizájnát, hozzátéve, hogy a virágkupakok és az üveg megformázásakor sokat merített a vitorlázásból, a vízen való mozgás nyugalmából és dinamikájából.

Nem véletlen az ihlet eredője, ugyanis Gehry tervezte a Louis Vuitton Foundation épületét is Párizsban, amelyben tizenkét vitorlát formázott meg háromezer-hatszáz üvegpanelből; az építész a Les Extraits parfümüvegére mint az épület tizenharmadik vitorlájára tekint.

Az újratölthető üvegekben rejlő illatokat Jacques Cavallier Belletrud, a Vuitton-ház parfümőre álmodta meg. Az öt illat nevei a következők: dancing blossom, cosmic cloud, rhapsody, symphony és stellar times.

Frank Gehry a 20. század egyik legsikeresebb és legkeresettebb építésze. Alkotásai, beleértve saját házát is, turistacélpontok. Legismertebb munkái a bilbaói, teljes egészében titánötvözettel bevont Guggenheim Múzeum, a prágai táncoló házak, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, a chicagói Millennium Park Pritzker pavilonja, vagy épp saját, Santa monicai otthona, úgyhogy szerintünk rapidsebességgel fognak már csak gyűjtői szempontok miatt is elkelni a Les Extraits parfümök.

(Forrás: Dezeen, fotók: Florian Joye)

parfümüveg | építész | francia | divatház | parfüm

FOLYTASD EZZEL

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram