Freud életének helyszínein nyomozhatunk Bécsben

A Bécsi Turisztikai Hivatal nyereményjátékot hirdetett Sigmund Freuddal Bécsben. A résztvevők megismerhetik a pszichoanalitikus életét és munkásságát, pontokat gyűjtenek és értékes ajándékokat nyerhetnek. A részvételhez csupán az ivie városnéző alkalmazást kell letölteni.

Sigmund Freud Challenge címmel játékot hirdetett a Bécsi Turisztikai Hivatal, amelynek keretében a világhírű pszichoanalitikus életének és munkásságának ismert és kevésbé ismert helyszíneire látogathatnak el az érdeklődők. A kihívás kiindulópontja a Sigmund Freud Múzeum a Berggasse 19. szám alatt, de a játék olyan helyekre is elkalauzolja a résztvevőket, amelyeket még a bennfentesek sem feltétlenül kötnek össze Freuddal. Ilyenek például a Bécset körülvevő szőlődombok.

A "Sigmund Freud Challenge" során a résztvevők Bécs hat különböző pontjáról jelentkezhetnek be, kérdésekre kell válaszolniuk és nyereményeket nyerhetnek © Bécsi Turisztikai Hivatal / Paul Bauer

 

A sokáig tüdőszanatóriumként is működő Belle Vue kastély – ahol Freud orvosként dolgozott – közelében található réten, a Bellevuewiese-n született meg ugyanis az álomfejtés teóriája.

A pszichoanalitikus mindennapjaitól, a kutyák iránti szenvedélyén át, a kokainnal átfűtött sötét időszakáig mindent megtudhatunk a játékon keresztül.

Az összegyűjtött pontok után olyan ajándékokat sorsolnak ki, mint például egy hétvége Bécs legrégebbi hotelében, vagy olyan levélpapír-csomag, ami pontosan úgy néz ki, mint amilyet Freud is használt.

A játék 2024 végéig tart és csupán az ivie városnéző alkalmazást kell hozzá letölteni.

A Wien Tourismus digitális útikalauza húsz városnéző sétát ajánl olyan bécsi klasszikusok érintésével mint Sissi, Freud, a Ring vagy Beethoven. De azoknak is érdemes letölteniük, akiket a modern bécsi építészet, különleges múzeumok vagy az extrémebb városnézések érdekelnek.

Az alkalmazás nemcsak a turistáknak de a bécsieknek is sok hasznos információval szolgál: érdekes információkat tudhatnak meg egy-egy közeli nevezetességről vagy megkereshetik a legközelebbi ivókutat vagy nyilvános vécét is. Az ivie-appot már több mint egymillióan töltötték le.

bécs | bécsi turisztikai hivatal | utazás | sigmund freund | pszichológia

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram