Még jobban bezárkóznak az angolok, ausztrál mintára jönnek a karanténhotelek

A legfrissebb hétvégi intézkedések szerint minden Angliába érkezőnek tíz napra karanténba kell vonulnia.

A belépő taxival vagy tömegközlekedéssel utazhat el a hoteljébe, ahol izolálnia kell magát. Az egyetlen felmentés, ha öt nap után saját költségre negatív koronavírustesztet produkál. A lépés egyértelmű szigorítás ahhoz képest, hogy ma hajnal négytől már csak 72 órás negatív teszttel lehet belépni az ország területére. Aki megpróbálja megszegni ezt a szabályt, akár 12 millió forintos bírságot is kaphat.

A kormány szerint a lépés célja, hogy megakadályozzák, hogy a vírus variánsai bejussanak az országba, és aláássák a széleskörű oltások eredményességét.

Tom Tugendhat brit képviselő szerint a lépés nagy károkat fog okozni a brit turisztikai szektornak, amely így is szenved.

Tegnap a Heathrow-n hatalmas volt a forgalom, sokan igyekezték visszatérni Angliába az új intézkedések érvénybelépése előtt. Paul Charles, a PC Agency utazási iroda igazgatója szerint a hét elején az országba érkezők káoszra számíthatnak, kérdéses ugyanis, milyen teszteket fogadnak el a hatóságok. Az Angliába utazóknak tehát érdemes alaposan megnézniük a kormány honlapján, milyen teszttel lehet belépni az ország területére.

(Forrás: BBC)

repülés | koronavírus | teszt | karantén | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom