Close
Még jobban bezárkóznak az angolok, ausztrál mintára jönnek a karanténhotelek

Még jobban bezárkóznak az angolok, ausztrál mintára jönnek a karanténhotelek

A legfrissebb hétvégi intézkedések szerint minden Angliába érkezőnek tíz napra karanténba kell vonulnia.

A belépő taxival vagy tömegközlekedéssel utazhat el a hoteljébe, ahol izolálnia kell magát. Az egyetlen felmentés, ha öt nap után saját költségre negatív koronavírustesztet produkál. A lépés egyértelmű szigorítás ahhoz képest, hogy ma hajnal négytől már csak 72 órás negatív teszttel lehet belépni az ország területére. Aki megpróbálja megszegni ezt a szabályt, akár 12 millió forintos bírságot is kaphat.

A kormány szerint a lépés célja, hogy megakadályozzák, hogy a vírus variánsai bejussanak az országba, és aláássák a széleskörű oltások eredményességét.

Tom Tugendhat brit képviselő szerint a lépés nagy károkat fog okozni a brit turisztikai szektornak, amely így is szenved.

Tegnap a Heathrow-n hatalmas volt a forgalom, sokan igyekezték visszatérni Angliába az új intézkedések érvénybelépése előtt. Paul Charles, a PC Agency utazási iroda igazgatója szerint a hét elején az országba érkezők káoszra számíthatnak, kérdéses ugyanis, milyen teszteket fogadnak el a hatóságok. Az Angliába utazóknak tehát érdemes alaposan megnézniük a kormány honlapján, milyen teszttel lehet belépni az ország területére.

(Forrás: BBC)

Anglia | karantén | teszt | koronavírus | repülés

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram