Ez a kánikula legfrissítőbb finomsága

A granita egy rendkívül népszerű olasz desszert, amely a jégkása és a szorbé találkozásának tekinthető. Gyümölcsös ízvilága, jeges, szemcsés textúrája igazán frissítő hatással van mindenkire. Előnye, hogy néhány hozzávalóból, fagylaltgép nélkül elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 30 gramm friss gyömbér apróra vágva
  • 50 gramm porcukor
  • 400 gramm érett görögdinnye apróra vágva
  • 1 lime leve
  • a tálaláshoz egy kis marék friss menta

Elkészítése:

Első lépés: A gyömbért a cukorral és 50 milliliter vízzel egy kis lábasba tesszük. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a cukor meg nem olvad. Ezt követően lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Második lépés: A görögdinnyét turmixgépbe tesszük, majd átszűrjük, hogy 300-320 milliliter dinnyelevet kapjunk. A gyömbért kiszedjük a cukorszirupból, hozzáadjuk a görögdinnyéhez és hozzáfacsarjuk a lime levét is. Elkeverjük és megkóstoljuk. Ha savanykásabb ízvilágra vágyunk, még egy lime levét hozzáadhatjuk.

Harmadik lépés: Fagyálló tálba öntjük és mélyhűtőbe tesszük egy órára. Villával összekeverjük, hogy nagyobb kristályokat kaphassunk, majd visszatesszük a mélyhűtőbe. 30-40 percenként átkeverjük, amíg tökéletes kásás állagot nem kapunk. Poharakba kanalazzuk, friss mentával tálaljuk.

Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből, három hozzávaló segítségével elkészíthető az egészséges és finom jégkrém. Csupán joghurtra, édesítőszerre és friss gyümölcsre van szükség, és persze jégkrémkészítő formára, amelyet a hipermarketek mellett a legnagyobb lakberendezési üzletben is meg lehet vásárolni szilikonos változatban.

(Fotók: Getty Images)

sörbet | fagylalt | recept | szorbé | nyár | olasz

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk mit csinálj Horvátországban, ha elered az eső!
Hirdetés