A granita egy rendkívül népszerű olasz desszert, amely a jégkása és a szorbé találkozásának tekinthető. Gyümölcsös ízvilága, jeges, szemcsés textúrája igazán frissítő hatással van mindenkire. Előnye, hogy néhány hozzávalóból, fagylaltgép nélkül elkészíthető.
Hozzávalók:
- 30 gramm friss gyömbér apróra vágva
- 50 gramm porcukor
- 400 gramm érett görögdinnye apróra vágva
- 1 lime leve
- a tálaláshoz egy kis marék friss menta
Elkészítése:
Első lépés: A gyömbért a cukorral és 50 milliliter vízzel egy kis lábasba tesszük. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a cukor meg nem olvad. Ezt követően lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Második lépés: A görögdinnyét turmixgépbe tesszük, majd átszűrjük, hogy 300-320 milliliter dinnyelevet kapjunk. A gyömbért kiszedjük a cukorszirupból, hozzáadjuk a görögdinnyéhez és hozzáfacsarjuk a lime levét is. Elkeverjük és megkóstoljuk. Ha savanykásabb ízvilágra vágyunk, még egy lime levét hozzáadhatjuk.
Harmadik lépés: Fagyálló tálba öntjük és mélyhűtőbe tesszük egy órára. Villával összekeverjük, hogy nagyobb kristályokat kaphassunk, majd visszatesszük a mélyhűtőbe. 30-40 percenként átkeverjük, amíg tökéletes kásás állagot nem kapunk. Poharakba kanalazzuk, friss mentával tálaljuk.
Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből, három hozzávaló segítségével elkészíthető az egészséges és finom jégkrém. Csupán joghurtra, édesítőszerre és friss gyümölcsre van szükség, és persze jégkrémkészítő formára, amelyet a hipermarketek mellett a legnagyobb lakberendezési üzletben is meg lehet vásárolni szilikonos változatban.
(Fotók: Getty Images)
szorbé | olasz | desszert | recept | nyár
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!