Close
Fudzsimoto újabb épületet tervezett, mely hasonlít a Magyar Zene Házához

Fudzsimoto újabb épületet tervezett, mely hasonlít a Magyar Zene Házához

A magyar zene házát is jegyző japán építész, Fudzsimoto Szószuke ezúttal hazájában, ezen belül is Hida városában kamatoztatja kreatív energiáit.

A település fő vasútállomása mellé tervezett közösségi központot, mely bizonyos elemeiben és hangulatában hasonlít a számos nemzetközi elismerést begyűjtött Magyar Zene Házára.

A több mint huszonegyezer négyzetméteres épületben

bolt, fürdő, kiállítótér, kutatási létesítmények, kollégiumi szállások és játszóterek is helyet kapnak,

minderre pedig egy tál formájú tető teszi fel a koronát.

Az építmény önmagában is olyan, mintha a táj egyik természeti eleme lenne, amelyben az építésziroda szerint Hida múltja és jövője összpontosul, és amelynek segítségével a látogatók jobban megismerhetik a környék fenséges természeti adottságait.

A tető így maga is parkként szolgál, melyen sétálni lehet, alatta az egymást keresztező utak Hida hagyományos városképét idézik. Szintén Fudzsimoto  irodája tervezi majd a hidai Takayama Egyetem épület, melynek tetején hasonlóképpen lehet sétálni.

A 2000-ben alapított Sou Fujimoto Architects mára Japán egyik legismertebb építészeti stúdiójává vált, mely időszakos, különböző kulturális eseményeken megjelenő installációi mellett sci-fibe illő épületeiről is ismert.

(Forrás: Dezeen, képek: Sou Fujimoto Architects/Dezeen)

Fudzsimoto Szószuke | tervek | építészet | japán | épület

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram