Close
Ez a hullámzó, virtuális installáció koronázza meg a londoni dizájnfesztivált

Ez a hullámzó, virtuális installáció koronázza meg a londoni dizájnfesztivált

Az idei londoni dizájnfesztivál látogatóinak különleges élményben lehet részük akkor, amikor végigsétálnak a Medusá-n, azaz Fudzsimoto Szú hihetetlenül látványos installációján.

A japán építész a Tin Drum, úgynevezett vegyes valóságra szakosodott stúdióval együttműködésben alkotta meg, és telepítette a V&A Múzeumba virtuális installációját. A látogatóknak MR-szemüveget kell felvenniük ahhoz, hogy felfedezhessék az alkotásban megbújó különleges formákat.

Ahogy haladnak a Medúza fantázianévre keresztelt szerkezetnél, az dinamikus mozgásba kezd,

a vendégek mozgása alapján változik, lebeg és fejlődik a galéria zárt terében.

Az installáció nevét nemcsak a vízi állatról, hanem a mitológiai szereplőről is kapta a nevét, hiszen így valóban jól tudja szimbolizálni a tervezők célját, azt, hogy a mítoszt és a tudományt látványos módon ötvözzék. Sok inspirációt merítettek azonban az olyan természetes fényjelenségekből is, mint az aurora borealis, vagyis a sarki fény.

A Medusá-t úgy tervezték, hogy képes legyen a játékra, az interakcióra és a fények követésére, így végül olyan térérzetet sikerült megalkotniuk, amely nemcsak megváltoztatja az észlelt környezetet,  de érzéseket is kivált.

Mint ismert, Fudzsimoto 2000-ben alapította a Sou Fujimoto Architectset, és elsősorban épületeiről ismert. 2017-ben a Design Miami/Basel számára vékony acélrudakból készített absztrakt könyvespolcot. A COS divatmárkának megálmodott installációjában pedig reflektorokat, tükröket és hanghatásokat is használt.

Nem ez az egyetlen látványos alkotás, amivel a London Design Festival-on találkozhatnak az érdeklődők. Yinka Ilori dizájner például tizennyolc gyalogátkelőhelyet alakít át, a klasszikus fehér sávokat pedig igazán élénk színek váltják fel.

(Forrás és fotók: Dezeen)

design festival | london | london design festival | dizájnfesztivál | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram