Ez a hullámzó, virtuális installáció koronázza meg a londoni dizájnfesztivált

Az idei londoni dizájnfesztivál látogatóinak különleges élményben lehet részük akkor, amikor végigsétálnak a Medusá-n, azaz Fudzsimoto Szú hihetetlenül látványos installációján.

A japán építész a Tin Drum, úgynevezett vegyes valóságra szakosodott stúdióval együttműködésben alkotta meg, és telepítette a V&A Múzeumba virtuális installációját. A látogatóknak MR-szemüveget kell felvenniük ahhoz, hogy felfedezhessék az alkotásban megbújó különleges formákat.

Ahogy haladnak a Medúza fantázianévre keresztelt szerkezetnél, az dinamikus mozgásba kezd,

a vendégek mozgása alapján változik, lebeg és fejlődik a galéria zárt terében.

Az installáció nevét nemcsak a vízi állatról, hanem a mitológiai szereplőről is kapta a nevét, hiszen így valóban jól tudja szimbolizálni a tervezők célját, azt, hogy a mítoszt és a tudományt látványos módon ötvözzék. Sok inspirációt merítettek azonban az olyan természetes fényjelenségekből is, mint az aurora borealis, vagyis a sarki fény.

A Medusá-t úgy tervezték, hogy képes legyen a játékra, az interakcióra és a fények követésére, így végül olyan térérzetet sikerült megalkotniuk, amely nemcsak megváltoztatja az észlelt környezetet,  de érzéseket is kivált.

Mint ismert, Fudzsimoto 2000-ben alapította a Sou Fujimoto Architectset, és elsősorban épületeiről ismert. 2017-ben a Design Miami/Basel számára vékony acélrudakból készített absztrakt könyvespolcot. A COS divatmárkának megálmodott installációjában pedig reflektorokat, tükröket és hanghatásokat is használt.

Nem ez az egyetlen látványos alkotás, amivel a London Design Festival-on találkozhatnak az érdeklődők. Yinka Ilori dizájner például tizennyolc gyalogátkelőhelyet alakít át, a klasszikus fehér sávokat pedig igazán élénk színek váltják fel.

(Forrás és fotók: Dezeen)

fesztivál | design | london | dizájnfesztivál | london design festival

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom