Close
Így vadászhatsz a sarki fényre otthonról

Így vadászhatsz a sarki fényre otthonról

Bár az aurora borealis látványa élőben az igazi, azért a sarkvidéki hideg helyett a fotelben ülve, forró csokoládét kortyolva sem piskóta!

Az északi fény, azaz az aurora borealis a világ legcsodálatosabb égi jelensége, amelynek megtapasztalása igazi bakancslistás kívánság. A késő ősztől kora tavaszig tartó időszakban az északi sarkkörttől északra látható a leginkább, a káprázatos égi játék pedig a napszélnek köszönhető.

Világszerte emberek százezrei indulnak el évről évre, hogy elcsípjék a fényjátékot Lappföldön, Svédországban vagy Kanadában, az idei szezonban azonban a korlátozások miatt a legtöbben csak az interneten keresztül tudnak rá vadászni.

Az online streameknek hála a sarkvidék számos pontjáról élőben nyomon követhetjük, mikor bukkan fel a sarki fény. A kanadai Churchill Northern Studies Center munkatársai hosszú évek óta üzemeltetik webkamerájukat, prognózisuk szerint pedig februárban és márciusban lesz a legnagyobb valószínűsége annak, hogy a jelenséget megfigyelhessük a segítségükkel.

Egy okostelefonos alkalmazás lehetőséget biztosít arra is, hogy ugrálhassunk a sarkvidéken elhelyezett kamerák között, ezért ha esetleg Izlandon nem látjuk az északi fényt, egyetlen kattintással máris Alaszkában vagy Norvégiában lehetünk. Ráadásul a sarki fény megjelenésekor az alkalmazás értesítést is küld, így valós időben, HD-felbontásban gyönyörködhetünk az égi tüneményben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom