Close
Így vadászhatsz a sarki fényre otthonról

Így vadászhatsz a sarki fényre otthonról

Bár az aurora borealis látványa élőben az igazi, azért a sarkvidéki hideg helyett a fotelben ülve, forró csokoládét kortyolva sem piskóta!

Az északi fény, azaz az aurora borealis a világ legcsodálatosabb égi jelensége, amelynek megtapasztalása igazi bakancslistás kívánság. A késő ősztől kora tavaszig tartó időszakban az északi sarkkörttől északra látható a leginkább, a káprázatos égi játék pedig a napszélnek köszönhető.

Világszerte emberek százezrei indulnak el évről évre, hogy elcsípjék a fényjátékot Lappföldön, Svédországban vagy Kanadában, az idei szezonban azonban a korlátozások miatt a legtöbben csak az interneten keresztül tudnak rá vadászni.

Az online streameknek hála a sarkvidék számos pontjáról élőben nyomon követhetjük, mikor bukkan fel a sarki fény. A kanadai Churchill Northern Studies Center munkatársai hosszú évek óta üzemeltetik webkamerájukat, prognózisuk szerint pedig februárban és márciusban lesz a legnagyobb valószínűsége annak, hogy a jelenséget megfigyelhessük a segítségükkel.

Egy okostelefonos alkalmazás lehetőséget biztosít arra is, hogy ugrálhassunk a sarkvidéken elhelyezett kamerák között, ezért ha esetleg Izlandon nem látjuk az északi fényt, egyetlen kattintással máris Alaszkában vagy Norvégiában lehetünk. Ráadásul a sarki fény megjelenésekor az alkalmazás értesítést is küld, így valós időben, HD-felbontásban gyönyörködhetünk az égi tüneményben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

 

otthonról | karantén | sarki fény | norvégia | alaszka

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram