Close
Így lehet környezettudatosan elkapni a sarki fényt

Így lehet környezettudatosan elkapni a sarki fényt

Régebben, amikor még a havas-jeges mezőkön átvágva hómobillal indultunk sarkifény-vadászatra, sajnos a túra nem kevés zajjal, környezetszennyezéssel járt. Békés, meditatív élményről maximum akkor lehetett szó, ha egy ponton leparkoltunk, és az utolsó kilométereket sílécen vagy hóban trappolva tettük meg. Az Off the Map Travel jóvoltából mostantól a csendet és a sebességet is megkapjuk, köszönhetően a megújuló energiával működő eSnowmobile-oknak.

Az utazásszervező egyébként minden évben igazi Aurora borealis-specialitásokkal készül: 2016-ban például motorosszán által húzott, fűthető sátrakból lehetett nézni az égen táncoló fényeket, 2017-ben pedig üvegtetős kunyhókból kikukucsálva csíphették el a túrázók a jelenséget.

Idén a környezettudatosság jegyében indít fényvadászatot a cég. A kaland bázisa a Spitzbergákon található Longyearbyen városa, amely a szigetcsoport legnagyobb települése, egyben az a hely, ahol az adottságoknak köszönhetően a legnagyobb eséllyel figyelhető meg az égen a természet impozáns játéka.

A környéket csendes és környezetbarát hómobilokkal járják be a fényvadászok, hogy ezáltal is szorosabb kapcsolatba kerüljenek a természettel. Utóbbi esetében elsősorban arra kell gondolni, hogy a meglehetősen zajos benzinmotoros hómobillal ellentétben a szélből és napból származó megújuló energiával feltöltött akkumulátorokkal működő változat nem zavarja meg a helyi vadvilág mindennapjait, azaz nagy eséllyel rénszarvasokat vagy sarki rókákat is megfigyelhetnek a résztvevők.

Arról nem beszélve, hogy ezek a gépek közvetlenül egyáltalán nem szennyezik a környezetet.

A Truly Green Aurora élménycsomagja három éjszakát tartalmaz a Funken Lodge Hotelben, ahol a Lars és a Longyear gleccserek varázslatos panorámájára ébredhetünk reggelente. Egy estét a Barentz-táborban tölthetünk el, ahol nem csupán finom vacsorát kapunk, hanem előadást a sarki fényről, kirándulást egy jégbarlangba és a Spitzbergák Nemzetközi Magbunkerbe, továbbá még kutyaszánnal is elvisznek egy körre.

A kaland ára ezernégyszáz dollártól kezdődik, ebben a repülőjegy és a privát transzfer is benne van.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Harminc centi friss hóval vár Magyarország legnagyobb sícentruma
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom