A japán nukleáris akció miatt újragondolják az utazási terveiket a turisták

Japán csütörtökön kezdte el beleereszteni az óceánba a fukusimai erőműből származó, kezelt szennyvizet. Kína ezt nem nézi jó szemmel, és már az utazási irodák is úgy érzik, lépniük kell.

A Trip.com Group online utazási szolgáltató szerint a japán utak népszerűsége augusztus első felében túlszárnyalta a thaiföldiekét és a szingapúriakét, és augusztus 17-én az első helyre került a kínaiak kedvenc tengerentúli úti céljainak listáján.

A szennyvíz-kibocsátás azonban egészségügyi aggályokat vetett fel a kínai utazók körében, és mint az egyik pekingi utazási iroda alkalmazottja, Di Mingjang elmondta, ő nem szívesen reklámozná a japán utazásokat, mert az lehetetlen, hogy Japánban az ember ne egyen helyben készült ételeket, de mi van, ha az élelmiszer veszélyes anyagokat tartalmaz?

Meggondolatlan magatartásnak tartom, ha egy ország radioaktív vizet enged az óceánba. Ellenzem az ilyen akciót, ezért nem javaslom az odautazást"

mondta.

Egy másik turisztikai szakember hasonló tapasztalatokról számolt be, mint mondta, az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt a Japánba irányuló utazások száma, de a hangulat megváltozott a szennyvíz kibocsátására vonatkozó döntés nyomán. "Mindenki figyeli a helyzetet, és átgondolja a terveit".

Li Xiaguang, egy 33 éves pekingi könyvelő évente két-három alkalommal utazik Japánba városnézés és vásárlás céljából, és idén szeptember 29-től október 6-ig már le is foglalta az utat. De mint mondja, nagyon összetört, mert a lemondások sokba kerülnének, de a szülei megpróbálják lebeszélni, ők is aggódnak az egészsége és az élelmiszerbiztonság miatt. Mint hozzátette, további kutatásokat fog végezni a témában, mielőtt végleges döntést hozna.

Japán egyébként számos nagyon meghökkentő érdekességet tartogat, amiről lehet, hogy még sohasem hallottál.

(Forrás: china.org, képek: Getty Images)

turisták | szennyvíz | japán | Fukusima | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom