Így tárold a frissen gyűjtött fűszernövényeidet, hogy minél tovább megőrizzék intenzív ízüket

A fűszernövények variálásával milliónyi ízt csempészhetünk az ételünkbe. A frissen szedetteknek és a szárítottaknak is megvannak a maguk előnyei és hátrányai, ráadásul a vágott fűszernövények nagyon hamar megfonnyadnak. Vannak azonban remek módszerek arra, hogy megnöveljük élettartamukat, hogy a lehető legtovább élvezhessük intenzív aromájukat.

A zöldfűszereket rendkívül gyakran használjuk a konyhában. A vágott bazsalikom és a koriander néhány napon belül megfonnyad, még a hűtőszekrényben is. A zsálya és a rozmaring ennél szívósabb, de egy hétnél tovább ők sem bírják. Jó megoldás lehet az, ha a virágokhoz hasonlóan vízbe állítjuk őket, így

pár nappal meghosszabbíthatjuk a frissességüket.

Egy új trükkel azonban akár három hétig is megőrizhetjük a zöldfűszerek frissességét. A csokornyi fűszer szárát vízzel benedvesített papírtörlőbe kell tekernünk, hogy aztán egy légmentesen záródó műanyag edénybe vagy zacskóba helyezve felhasználásig a hűtőben tároljuk. Fontos azonban, hogy a papírtörlőt nedvesen kell tartani, ezért

néhány naponta újra kell vizezni a papírtörlőt.

Ha pedig még ennél is tovább szeretnénk tárolni a fűszereket, érdemes lefagyasztanunk őket. A szárakról eltávolított leveleket érdemes jégkockatartóba adagolni és egy kevés vizet vagy növényi olajat önteni rá. A folyadékban megdermednek, később pedig kedvünk szerint használhatjuk fel őket.

A szárítás is működőképes megoldás, ebben az esetben azonban számítanunk kell arra, hogy a legintenzívebb fűszernövények is veszítenek aromájukból.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

konyhai tipp | zöldfűszer | konyhai praktika | trükk | fűszernövény | praktika

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés