Ügyeljünk a víz hőmérsékletére!
A teáskanna fütyül – látjuk és halljuk, minden alkalommal, amikor vizet forralunk. Bármilyen ellentmondásosan is hangzik, a forrásban lévő víz használata valójában keserű italt eredményez. De ebben az esetben is igaz, hogy minden a teafajtától függ. A gyógyteák esetében tulajdonképpen ezzel nem is érdemes foglalkozni, mert jól elviselik, ha leforrázzuk őket. A laza szerkezetű tealevelek esetében azonban ez nem igaz, a forrásban lévő vízzel érintkezve megváltozik az ízvilág. Igaz ez fordítva is. Ha túlságosan alacsony hőmérsékletű vizet használunk, a tea íze tompa lesz. Itt is vannak olyan kiindulópontok azonban, amelyek segítségünkre lehetnek. A különleges zöld teák például jobban bírják az alacsonyabb hőfokot, ezeket általában 60 fok körüli vízben érdemes áztatni. Az egyszerűbb zöld és fehér teák 80-82 fok között adják a legjobb ízélményt. A rooibos, a gyógyteák és a fekete teák készülhetnek forrásban lévő vízzel is.
Vissza a cikkhezAz ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!