Tehéntej
A növényi tejeknél jóval tápanyagdúsabb: egy úgynevezett jó pohár tej (mintegy két és fél deci) mintegy 8,3 gramm fehérjét tartalmaz, és a napi kalcium, foszfor és B2-vitamin (riboflavin) szükséglet legalább húsz százalékát fedezi, és még a D-vitamin–bevitel tíz százalékát is, mellette mintegy 11,5 gramm cukrot tartalmaz. Szívbarát, egészséges zsír van benne, és kevesebb része víz (88 százalék), mint bármelyik növényi tejnek.
Ugyanakkor a tehéntej környezeti lábnyoma közismert, a földhasználattól az üvegházhatású gázok kibocsátásán át az ivóvíz felhasználásáig – ez a környezeti hatás legalább kétszerese bármelyik növényi alapú tejének.
Vissza a cikkhezAz ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!