Garmin Epix 2: a legjobb sporttárs és üzleti partner

Rajongunk a szép és hasznos tárgyakért, azokért egy fokkal jobban, amiket magunkon hordunk, és jobb színben tüntetnek fel. Örök igazság, hogy a férfi legfontosabb ékszere az órája, de mi van akkor, ha a hétköznapi viselet és a fitnesz okosóra keresztmetszetben nem találjuk meg az igazit? Akkor érdemes megnézni a Garmin Epix 2-t.

Garmin Fenix 7-es széria és Epix eligazító

Nem előzmény nélküli a Garmin Epix 2 megjelenése, mégis némiképp meglepő. 2015-ben már létezett Epix néven sportórája a Garminnak, de az akkori modellt utód nélkül vezették ki. A csúcskategóriás, prémium sportórák piacán a Fenix-család évek óta vezető szerepben van, köszönhetően sokrétű tudásának és precíz működésének. Az idén megjelent 7-es sorozat is ezen a nyomvonalon igyekszik tovább haladni. Elődjéhez hasonlóan háromféle méretben érkezik, halálpontos GPS-szel, számtalan okosóra funkcióval, és a létező legjobb multisport felhasználhatósággal. És itt jön a csavar, mert tulajdonképpen a 7-es családba illeszkedik az Epix 2 is, ami tudásával a középső méretű Fenix 7-nek felel meg, hasonló kialakítású házban, de azzal a jelentős különbséggel, hogy kijelzője AMOLED, ami a multisport óráknál ritkaság, az elegáns megjelenésű okosóráknál viszont alapkövetelmény.

Garmin Epix 2 főbb tudnivalók

  •  76g-os súly
  • zafírüveg
  • magyar nyelv támogatás az órán és a Garmin app-ban
  • okosóraként 6/16 nap üzemidő (always on-t használva és nélküle), GPS-szel 30 óra
  • beépített memória 32 GB
  • Garmin pay, zenelejátszó
  • Ár: 399.900 Ft

Éles kép minden pillanatban

Hétköznapi használatban az AMOLED kijelző könnyen leolvasható, tisztán látható, élénk színeivel, kontrasztos megjelenésével élmény a szemnek. A 33 milliméteres kijelző olyan éles képet mutat, mintha a telefonunk kijelzőjét néznénk. Az AMOLED-nek ugyanakkor megvan az a hátránya is, hogy szikrázó napsütésben nem mindig látható megfelelően (gondoljunk csak szintén a telefonos példára), viszont uszodában könnyen leolvasható akkor is, ha éppen csak éppen pillanataink vannak ránézni a hátralévő távra forduló közben. Egy Fenix 7-nél már a világítást kell ehhez bekapcsolni.

Az AMOLED kijelző hátrányaként szokás említeni, hogy az akkumulátort jobban megdézsmálja. Gyakorlati tapasztalatunk, hogy

mindennapos sportolással 6 napig működik az óra, utána alig másfél óra alatt feltölthető.

Egyébként a kijelző számtalan kalibrációs lehetőséget tár elénk: ha nem ragaszkodunk az always on funkcióhoz, akkor napokkal megdobhatjuk az üzemidőt, ilyenkor a karunkat megmozdítva kel életre a képernyő, majd automatikusan elhalványul. Éjszaka pedig érdemes a csökkentett fényerejű módot használni, amikor csak érintésre éled fel a kép. Ez is egy új funkció a Fenix családban, a logikusan használható nyomógombok mellett az érintőképernyő is javítja a navigációt az óra menüjében, de leginkább a térkép használata során fogjuk ezt hasznosnak találni.

A Garmin órák megjelenése, minősége mindig is elsőosztályú volt, az Epix egyértelműen a csúcskategóriát képviseli ezen belül is, tegyük hozzá, a 300-400 ezer forint közötti árnál ezt el is várjuk.

Az Epixek alapváltozata acéltokozású, a felsőbb árkategóriában található modellek (mint a képeken látható óra is) már titán lünettával, zafír üveggel, és 16 helyett 32 gigabájtos tárhellyel vannak felszerelve. Jól megszokott Garmin módszer szerint a szíjak kedvünkre variálhatók, a Garmin közösség pedig számolatlan mennyiségben gyártja a menő óraszámlapokat, amik a ConnectIQ áruházból tölthetők le.

Okos és nagyon figyel az egészségünkre

A sport mellett talán az egészségfunkció az a legjobban kidolgozott terület, amiben a Garmin kiemelkedik a vetélytársak közül. Egy kétperces méréssel bármikor készíthetünk pillanatfelvételt testünk aktuális egészségi állapotáról véroxigénszint, légzés és stressz mérőszámokkal. Ezeket a méréseket természetesen nemcsak az órán tudjuk nyomon követni, hanem a Garmin telefonos alkalmazásában, vagy a Garmin Connect oldalon. Érdemes folyamatosan képben lenni testünk állapotával, edzési szintjével.

Azért is érdemes napközben tölteni az órát, hogy egész éjszaka magunkon tartva figyelemmel tudjuk kísérni az alvási szokásainkat. Az óra nemcsak azt nézi, hogy mennyit aludtunk, hanem azt is, hogy milyen minőségben. Hogy ezt milyen algoritmusok szerint tudja mérni, arra nem pontosan tudjuk a választ, de a gép számításai mindig nagyon közel állnak a valósághoz. Egy pihentető alvástól megfelelően feltöltődik a szervezet, amit az óra a body battery funkcióban jelenít meg. Ez később segítség lehet ahhoz, hogy megtervezhessük aznapi sportprogramjainkat.

És ha már sportporgramok, ezekben is van számtalan újítás. Ami leginkább fontos, hogy az Epix csúcsmodellben is elérhető a Multi-Band GPS, ami a korábbiaknál is pontosabb pillanatnyi pozícionálást és sebességmérést teszi lehetővé. De vannak új, nagyon menő funkciók is, mint például a sí- és golftérképek, előbbi a sípályák rajzai mellett az üdülőhelyek és pályák neveivel. De a kiteboard és windsurf mellett már a padel is szerepel az új sportágak között.

Garmin Epix 2 árak és további érdekességek ide kattintva.

óra | karóra | sportóra | nagy sztori | garmin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom