A legszebben csomagolt magyar ízek még ütősebben mutatnak egybegyűjtve

Több mint száz alkotó és grafikai stúdió munkáit mutatja be a STANC – Kreatív magyar gasztrocsomagolások kötet, benne az elmúlt évtizedek legszebb, nemzetközi léptékkel is nívós munkáival.

Egyébként is jó érzés kézbe venni egy mívesen csomagolt csokoládét, több bizalmat előlegezünk meg bármilyen terméknek, ha már a csomagolásánál adtak arra, hogy a külcsín felvillantson valamit a belbecsből. Mindez evidencia, mégis valahogy az alkalmazott tervezőgrafika eddig valahogy sosem kapott méltó figyelmet, noha egy-egy jól sikerült, nemzetközi díjat nyerő csomagolásra időről időre felfigyelhettünk.

Ennek az állapotnak május 9-e óta vége: akkor mutatták be a STANC – Kreatív magyar gasztrocsomagolások című hiánypótló kiadványt, az új évezredben született legszebb, nemzetközi léptékben is kiugróan magas szakmai színvonalú magyar étel- és italcsomagolásokat összegyűjtő művészeti albumot. Az ArtHungry kiadásában megjelenő könyv több mint száz hazai alkotó és grafikai stúdió kreatív termékcsomagolásait mutatja be, többek között

művészi kivitelezésű boroscímkéket, újhullámos sörcsomagolásokat, exkluzív pálinkacímkéket, gusztusos desszerteket, divatos étrendkiegészítőket vagy egyedi csomagolás-formaterveket.

Öröm fellapozni az ismerős ízeket felidéző termékeket, megtudni, kinek a munkája köthető a személyes kedvenceinkhez, de még ennél is jobb, hogy a Fashion Street Gallery-ben rendezett kiállításon testközelből is megnézhetjük őket.

Az album már kedvezményesen előrendelhető az ArtHungry webshopjából, a díjátadóval egybekötött megnyitón pedig még kóstolásra is lehetőség nyílt.

De nemcsak az ízek, a látvány és a tapintás érzékét kötötték össze a szervezők, de a zenére is gondoltak: az estet az elektro-jazzben utazó Flanger Kids duó – Gyarmati Fanny és Szczuka Panka – koncertje zárta.

A díjazottak

Italok kategória

Arany: Doré Cider, Tervező: Csontos Eszter

Ezüst: Malcantone Craft Brewery, Tervező: Fölföldi Fruzsina

Bronz: CALM TEA, Tervező: Studio Ü

Ételek

Arany: Harlequin Csokoládé, Tervező: Fölföldi Fruzsina

Ezüst: Sinar Brew (cider-ecet), Tervező: Peltan-Brosz Studio

Bronz: Pasta del Futuro (tésztacsomagolás koncepció), Tervező: Hegyessy Bercel

Egészség & fitnesz

Arany: Dental Rituals (étrendkiegészítő), Tervező: Dare Studio

Ezüst: Viblance (granola), Tervező: Mészáros Szandra

Bronz: Juiceline (gyümölcslé), Tervező: Kiss Miklós

Formatervek

Arany: Deux Fréres (egyedi gin-es üveg), Tervező: itthon.

Ezüst: Aquatavia (ásványvíz üvegforma koncepció), Tervező: HUNAP Studio

Bronz: Italia Turrita (tésztacsomagolás), Tervező: Sáringer Anna

A kategóriadíjak mellett kiosztottak egy különdíjat is, amelyet az utóbbi évek kimagasló csomagolástervező tevékenységéért az Unger & Partners cég kapott meg.

(Fotó: STANC)

könyv | stanc | gasztro | dizájn | csomagolás

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Mintha idegen civilizációk építették volna ezeket a brutalista templomokat

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom