Close
Ezért veszik négyesével a lakásokat a gazdag oroszok Törökországban

Ezért veszik négyesével a lakásokat a gazdag oroszok Törökországban

Az ország szívesen látja a befektetőket.

A gazdag oroszok akár négy lakást is vásárolnak egyszerre Törökországban, hogy ott állampolgárságot szerezzenek mondta az isztambuli székhelyű  Golden Sign ingatlancég vezérigazgatója, aki azt is elárulta, hogy cége naponta hét-nyolc ingatlant ad el oroszoknak, akik gyakran készpénzben vagy aranyban fizetnek.

Több más országhoz, köztük Magyarországhoz hasonlóan Törökországban is létezik az arany útlevél vagy arany vízum program, ami jelentős befektetésekért cserébe állampolgárságot ad más nemzetek tagjainak. Törökország esetében ehhez a külföldi befektetőknek például legalább kétszázötvenezer dollár értékben kell ingatlant vásárolniuk, vállalva, hogy azt legalább három évig nem adják el.

Aki ezt megteszi, az azonnal megkapja az állandó tartózkodási engedélyt, és

akár már három hónapon belül megszerezheti a török ​​útlevelet

Európa egyik legrövidebb igénylési folyamatában. A török útlevéllel azután lehet többek között amerikai befektetési vízumért folyamodni, száztíz országba vízummentesen utazni, és megnyithatja az utat az európai üzletekhez is.

Az orosz befektetések jelentősen megszaporodtak Törökországban az ukrajnai háború kezdete óta, és az is előfordult, hogy szuperjachtokat menekítenek ide. Mint Mevlut Cavusoglu török ​​külügyminiszter elmondta, szívesen látják az orosz oligarchákat az országban, amennyiben betartják a nemzetközi jogot. Végrehajtják az ENSZ által jóváhagyott szankciókat, de ha bármely orosz állampolgár Törökországba szeretne látogatni, természetesen megteheti. “Most az oroszok jönnek, ez nem probléma” – mondta.

Bár ez a török tengerparti város a szuperjachtok egyik menedéke, nemcsak a szupergazdagok, hanem az olcsó nyaralási lehetőséget keresők érdeklődésére is számot tarthat.  Ha pedig nem ennyire népszerű turistacélpontra utaznál, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt az öt felfedezetlen szigetet.

(Forrás: Business Insider, Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

befektetés | törökország | ingatlan | oroszország | aranyútlevél

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram