Close
Sztárépítész tervezi Genova új hídját

Sztárépítész tervezi Genova új hídját

A város híres szülöttje, Renzo Piano tervei alapján épül majd fel Genova új hídja az augusztusban leszakadt Ponte Morandi helyén.

Az év egyik legtragikusabb eseménye volt a Genovába bevezető Morandi-híd beszakadása, amely negyvenhárom életet követelt. A világhírű építész, Renzo Piano, a Pompidou központ és a londoni Shard tervezője akkor felajánlotta, ingyen elkészíti egy új híd terveit.

Renzo Piano

Genova polgármestere még az év vége előtt jóváhagyta az ötletet, így Piano vezetésével készülhet majd el a város és a tenger fölött elhaladó új híd.

A projekt költségvetése 200 millió euró, az építkezés várhatóan egy évig tart majd. Az áldozatok tiszteletére negyvenhárom, árboc formájú lámpa világít majd a hídon, amelyet tartókábelek nélkül építenek majd meg.

Új nevet is kap majd a híd, amelyet a Salini Impregino nevű kivitelező cég épít majd fel, Pianóval együttműködve.

A Porto Antico Genova belvárosában

A most 81 éves Renzo Piano tervezte a város új kulturális központját, a Porto Anticót is az ezredfordulón. A kikötő az egyik kulcsfontosságú eleme volt Genova 2004-es Európa Kulturális Fővárosa évének.

híd | genova | olaszország | renzo piano

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram