Sztárépítész tervezi Genova új hídját

A város híres szülöttje, Renzo Piano tervei alapján épül majd fel Genova új hídja az augusztusban leszakadt Ponte Morandi helyén.

Az év egyik legtragikusabb eseménye volt a Genovába bevezető Morandi-híd beszakadása, amely negyvenhárom életet követelt. A világhírű építész, Renzo Piano, a Pompidou központ és a londoni Shard tervezője akkor felajánlotta, ingyen elkészíti egy új híd terveit.

Renzo Piano

Genova polgármestere még az év vége előtt jóváhagyta az ötletet, így Piano vezetésével készülhet majd el a város és a tenger fölött elhaladó új híd.

A projekt költségvetése 200 millió euró, az építkezés várhatóan egy évig tart majd. Az áldozatok tiszteletére negyvenhárom, árboc formájú lámpa világít majd a hídon, amelyet tartókábelek nélkül építenek majd meg.

Új nevet is kap majd a híd, amelyet a Salini Impregino nevű kivitelező cég épít majd fel, Pianóval együttműködve.

A Porto Antico Genova belvárosában

A most 81 éves Renzo Piano tervezte a város új kulturális központját, a Porto Anticót is az ezredfordulón. A kikötő az egyik kulcsfontosságú eleme volt Genova 2004-es Európa Kulturális Fővárosa évének.

genova | híd | olaszország | renzo piano

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom