Close
Erre a helyre biztosan benézünk, ha már nem bírjuk tovább Sanghaj pörgését

Erre a helyre biztosan benézünk, ha már nem bírjuk tovább Sanghaj pörgését

Sanghajban kis túlzással nagyítóval kell keresnünk az olyan helyet, amelyik nem rohan, ez az egyszerre üzlet, étterem, teázó és bár pont ilyen. 

– “A tulajdonos azt szerette volna, ha olyan helyet alkotunk ebben a rendkívül pörgős és lüktető városban, ahol lelassulhatunk, lenyugodhatunk picit” – mondja az Office Coastline építészeti iroda projektfelelőse a Sanghajban megnyitott Genshangról.

Lényegében egy lifestyle-brandről van szó, amely a belvárosban található Madang Road egyik komplexumának első emeletén kapott helyet összesen százkilencvennyolc négyzetméteren, és egy-egy üzletet, teabárt, éttermet és szalont egyesít. Méghozzá – szándékosan – ebben a sorrendben: ahogy belépünk, előbb nézelődhetünk az üzletben, aztán megkóstolhatjuk a teáikat, utána jöhet egy remek ebéd az étteremben, majd levezetésként mondjuk koktélozás a lounge-ban.

Mindezt nyugodtan, ráérősen.

Melegséget, kedvességet és előkelőséget áraszt a helyiség enteriőrje, amely jóval bensőségesebb a bevásárlóközpontok megszokott egyhangúságához képest. Kőburkolatú pulttal díszített bárja és a levegőből lelógó rézcsöves lámpái egy kis indusztriális hatást csempésznek ide (a réz mint dizájnelem több helyen is feltűnik),

de az egyedi kialakítású, cukornádból készült székei és a szintén nádból eszkábált üveges szekrényei révén maradt némi ízelítő a klasszikus ázsiai védjegyekből is.

Ami a kínálatot illeti, az üzletben – leginkább női – ruházati termékeket és otthoni kiegészítőket vásárolhatunk, a teabárban pedig a legjobb kínai teák közül választhatunk – legalábbis nappal, mert esténként komolyra fordul a dolog, és koktélokat szolgálnak fel. A hatalmas ablakaival pazar utcai panorámát kínáló éttermi rész mondható a hely központjának, ahol munkaebédeket, rendezvényeket és megbeszéléseket lehet tartani.

Ha legközelebb arrafelé járunk, mindenképp betérünk egy teára, mert nem muszáj állandóan sietni valahová.

(Fotók: Dezeen)

étterem | teaház | lifestlye | üzlet | közösségi tér

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram