Close
Művészeti galéria és étterem is található ezekben a misztikus termeszvárakban

Művészeti galéria és étterem is található ezekben a misztikus termeszvárakban

A hongkongi Cheng Chung Design építészstúdió egy középkori kisugárzású, misztikus, építészetileg is rendhagyó éttermet álmodott meg a kínai Dongfengyun városában.

Az épületegyüttes azonban nem csak egy egyszerű étterem. A hatalmas termeszvárakra hasonlító épületegyüttesben kiállítótér, művészeti galéria, szálloda és multifunkcionális csarnok is található.

Az 50% Cloud Artists Lounge nevű hely megtervezésével az egyik helyi művészt, Luo Hszit bízták meg. A téglából álló épületegyüttes szerkezetei acélerősítés és szögek nélkül készültek el; az enteriőr letisztult, és egyfajta semleges kísérő szerepét tölti be, hogy véletlenül se vonja el a figyelmet a kiállított műalkotásokról.

A komplexumban található bútorzat egyszerűnek mondható,

a enteriőrt hideg tónusú színek és ívelt formák tarkítják.

A beltérben a mesterséges és természetes fényekkel is ügyesen játszanak, amely díszítőelemként is szolgál, továbbá gyakorlati funkcióval is bír, hiszen hozzásegít a kiállított alkotások megvilágításához.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen)

kína | termesz | dizájn | város | épület

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram