A Gin Basil Smash egy tökéletes szezonzáró koktél, amelyben a gin, a citrusfélék frissességével és a bazsalikom különleges aromájával találkozik.
Vannak koktélok, amik száz-százötven éve töretlenül népszerűek. És vannak olyanok, amelyek, bár fiatalnak mondhatók, mégis zseniális ízkombinációjukkal egyetlen csapásra meghódították a világot. A Gin Basil Smash esetében pontosan ez történt.
Egy újszerű, innovatív koktél ez, aminek középpontjában egy csodálatos zöldfűszer áll.
A gin már önmagában egy fantasztikus alapanyag, ha pedig ehhez a bazsalikom élénk ízvilágát és a citrus savasságát társítjuk, egy rendkívül összetett, mély dimenziójú koktélt kaphatunk.
A zöldfűszer igazi különlegesség, aminek köszönhetően már az ital megjelenése is gondolatban a Mediterrán-partvidékre repít. Nyár végén pedig, a hétköznapi mókuskerékbe történő visszatérés előtt éppen erre van szükség.
Hozzávalók:
- 60 milliliter gin
- 30 milliliter lime
- 20 milliliter cukorszirup
- 2-3 bazsalikomlevél
Elkészítése:
Halmozzunk jeget egy shakerbe, öntsük rá az összes hozzávalót. Rázzuk erősen hat-nyolc másodpercig, majd pohárba töltjük és bazsalikomlevéllel díszítjük.
(Forrás. RobbReport, fotók: Getty)
alkohol | bazsalikom | gin | koktél | alkoholos ital
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!