Jó lenne egy napra kilépni a valóságból? Legalább egy délután erejéig elmerülni egy mesés világban, ahol semmi nem az, aminek látszik? Ahol bármi megtörténhet és nincs más dolgod, mint hagyni, hogy körbevegyen a varázslat?
Ezt az érzést próbálja megteremteni a Nomád Hotel és Glamping csapata az idei szezonnyitó piknikjén.
Májusban tizedik alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánra.
A Glamping Pikniknek minden évben más a tematikája. Volt már Woodstock, Dolce Vita, Swing – ilyenkor a Nomád kertje is átváltozik és az aktuális hangulatot tükrözi. Egy álomvilágba csöppenhetünk május 18-án: Alíz kalandjai Csodaországban kelnek életre a birtok területén.
A rutinos piknikezők már tudják, hogy ez mit jelent. A hagyományoknak megfelelően az aktuális tematikára épülnek fel az ételek, a dekoráció és a vendégek is az alkalomhoz illő ruhában érkeznek.
„Nem szoktunk sokat gondolkodni a tematikán, inkább csak úgy jön” – mondja Balogh Bari, a Nomád Hotel & Glamping egyik tulajdonosa. „Aztán mindig úgy alakul, hogy nagyon aktuálissá válik a téma. Egy kicsit kaotikusnak tűnik most a világ körülöttünk, ehhez képest Alíz Csodaországa egy megnyugtató és nagyon szerethető káosz, ami egyébként is közel áll a valóságtól kicsit elrugaszkodott szállodánkhoz.”
Ott lesznek:
- Anyukám Mondta (Encs)
- Fázis (Eger)
- Horgonyzó (Tiszalök)
- Iszkor (Mályinka)
- Rosinante (Szigetmonostor)
- Lokal at the lake (Fonyód)
- Macok (Eger)
- Séf és a Kertész (Pócsmegyer)
- Szabi a pék (Szentendre)
- Trakta by Nomád (Noszvaj)
- Harrer Chocolate(Sopron)
- One Eleven (Sopron)
- Bolyki Pincészet (Eger)
- Rege Birtok (Eger)
- Andrea Szőlőbirtok
Regisztráció az eseményre április 10-étől, reggel 8-tól lehetséges ezen a linken.
(Fotók: Busák Attila)
glamping piknik | étetrem | SVÉT | ajánló | gasztronómia | noszvaj
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!