Close
Ez nemcsak egy roadster, inkább négy keréken guruló amerikai történelem

Ez nemcsak egy roadster, inkább négy keréken guruló amerikai történelem

Sokak szerint a Corvette az első amerikai sportautó, amelynek karosszériája üvegszálas elemekből épült fel, ám az igazság az, hogy nem a Chevrolet legendás modellje volt az egyetlen, amihez már az ötvenes évek elején felhasználták ezt a modern anyagot.

Itt van például ez az 1953-as Glasspar G2 Roadster, amelyet egy dél-kaliforniai mérnök, Bill Tritt tervezett. Mivel korábban hajókkal dolgozott, az üvegszálas karosszéria dizájnjának megalkotása során rengeteget merített korábbi tapasztalataiból.

Az amerikai V8-as motorral felszerelt sportautókból nagyjából százötven példányt gyártottak le, mára azonban csak harminc maradt belőle.

A képeken látható példányt Emilio Pistoresi vásárolta meg a múlt század közepén, és egészen 2010-ig a család tulajdonában állt. Ezt követően egy elismert texasi restaurátor, Gary Hatfield vette meg, ő volt az, aki egészen lenyűgöző munkát végezve tökéletes állapotba hozta a G2-t, visszaállítva annak eredeti dicsőségét. Ez olyannyira jól sikerült, hogy első helyezéssel jutalmazták a 2016-os Sante Fe Concorso autótalálkozón.

Mivel a teljes körű restauráció óta alig kétszáz kilométert tettek meg vele, makulátlan állapotban várta új gazdáját, akinek kollekciója minden kétséget kizáróan egy darabka amerikai történelemmel gazdagodott. Végül 20-25 millió forintnyi összegért kelt el az RM Sotheby’s árverésén.

(Képek: RM Sotheby’s)

G2 | amerikai | glasspar | roadster | autó

FOLYTASD EZZEL

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

A Peugeot, ami drágább volt, mint egy Jaguar

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom