Close
Ez nemcsak egy roadster, inkább négy keréken guruló amerikai történelem

Ez nemcsak egy roadster, inkább négy keréken guruló amerikai történelem

Sokak szerint a Corvette az első amerikai sportautó, amelynek karosszériája üvegszálas elemekből épült fel, ám az igazság az, hogy nem a Chevrolet legendás modellje volt az egyetlen, amihez már az ötvenes évek elején felhasználták ezt a modern anyagot.

Itt van például ez az 1953-as Glasspar G2 Roadster, amelyet egy dél-kaliforniai mérnök, Bill Tritt tervezett. Mivel korábban hajókkal dolgozott, az üvegszálas karosszéria dizájnjának megalkotása során rengeteget merített korábbi tapasztalataiból.

Az amerikai V8-as motorral felszerelt sportautókból nagyjából százötven példányt gyártottak le, mára azonban csak harminc maradt belőle.

A képeken látható példányt Emilio Pistoresi vásárolta meg a múlt század közepén, és egészen 2010-ig a család tulajdonában állt. Ezt követően egy elismert texasi restaurátor, Gary Hatfield vette meg, ő volt az, aki egészen lenyűgöző munkát végezve tökéletes állapotba hozta a G2-t, visszaállítva annak eredeti dicsőségét. Ez olyannyira jól sikerült, hogy első helyezéssel jutalmazták a 2016-os Sante Fe Concorso autótalálkozón.

Mivel a teljes körű restauráció óta alig kétszáz kilométert tettek meg vele, makulátlan állapotban várta új gazdáját, akinek kollekciója minden kétséget kizáróan egy darabka amerikai történelemmel gazdagodott. Végül 20-25 millió forintnyi összegért kelt el az RM Sotheby’s árverésén.

(Képek: RM Sotheby’s)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom