Így lesz igazán őszies a gnocchi

A tésztaételek szerelmesei valószínűleg nem először hallanak a gnocchiról. A magyarul csak nudliként emlegetett, lisztből, tojásból és burgonyából készült fogás rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Azonban nemcsak a szószokat variálhatjuk rajta, hanem igazán ősziesre is formálhatjuk. 

A hagyományos gnocchi burgonya felhasználásával készül, ezért fehéres, halvány sárgás színű. Ha őszi hangulatú ételt szeretnénk készíteni, könnyedén narancssárgára változtathatjuk. Hogyan? Például sárgarépával vagy sütőtökkel.

Így készül a sárgarépás gnocchi

A sárgarépát megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük és pürésítjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a liszttel és a tojással és máris mesés színű gnocchit kapunk. Ráadásul a répának köszönhetően az étel íze édeskésebb is lesz. Elkészíthetjük úgy is, hogy teljesen elhagyjuk a burgonyát, de fele-fele arányban is remek fogást kaphatunk.

Nagyszerűen illik a sárgarépás gnocchihoz a barnamártás és a zsályás szósz is. 

Más zöldségekkel is ősziesíthetjük az ételt

A nudli színezésére használhatunk a sárgarépa helyett édesburgonyát, sütőtököt, sőt akár céklát is. Az első kettő szintén narancssárgává varázsolja, míg utóbbinak köszönhetően piros színben pompázik majd, hogy igazán őszies hangulatot kölcsönözzön a vacsorának.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

gnocchi | konyha | recept | olasz | őszies

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki egy egymillió forintos menü a világ egyik legdrágább éttermében

Szakértők szerint ekkor kellene vacsorázni

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram