Így lesz igazán őszies a gnocchi

A tésztaételek szerelmesei valószínűleg nem először hallanak a gnocchiról. A magyarul csak nudliként emlegetett, lisztből, tojásból és burgonyából készült fogás rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Azonban nemcsak a szószokat variálhatjuk rajta, hanem igazán ősziesre is formálhatjuk. 

A hagyományos gnocchi burgonya felhasználásával készül, ezért fehéres, halvány sárgás színű. Ha őszi hangulatú ételt szeretnénk készíteni, könnyedén narancssárgára változtathatjuk. Hogyan? Például sárgarépával vagy sütőtökkel.

Így készül a sárgarépás gnocchi

A sárgarépát megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük és pürésítjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a liszttel és a tojással és máris mesés színű gnocchit kapunk. Ráadásul a répának köszönhetően az étel íze édeskésebb is lesz. Elkészíthetjük úgy is, hogy teljesen elhagyjuk a burgonyát, de fele-fele arányban is remek fogást kaphatunk.

Nagyszerűen illik a sárgarépás gnocchihoz a barnamártás és a zsályás szósz is. 

Más zöldségekkel is ősziesíthetjük az ételt

A nudli színezésére használhatunk a sárgarépa helyett édesburgonyát, sütőtököt, sőt akár céklát is. Az első kettő szintén narancssárgává varázsolja, míg utóbbinak köszönhetően piros színben pompázik majd, hogy igazán őszies hangulatot kölcsönözzön a vacsorának.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

olasz | őszies | gnocchi | konyha | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom