Close
Ezek voltak 2022 legnépszerűbb receptjei a Google szerint

Ezek voltak 2022 legnépszerűbb receptjei a Google szerint

A Google statisztikái mindig tudnak meglepetést okozni, nincs ez másként az idei év legtöbbet keresett receptjeivel sem.

A digitális óriás közzétette éves keresési statisztikáit, hogy rávilágítson az idei év legnagyobb trendjeire. Igaz, hogy a rangsor elsősorban az Egyesült Államokra vonatkozik, de globális léptékű következtetések is levonhatók általa.

A legtöbben a sugo receptjét keresték. Az étel tulajdonképpen egy tésztaszósz, amelyet általában paradicsommal, bazsalikommal, olívaolajjal, hagymával és fokhagymával készítenek. A szósz mellett a Google-felhasználók többek között a “Cincinnati chili-re”, a “gyors palacsintára”, a “mangó pitére”, a “zöld istennő salátára” és “Jennifer Aniston salátájára” kerestek rá.

A Google a TikTok-on terjedő receptekre vonatkozó adatait is közzétette, ebben a rangsorban a fahéjas csiga, a rózsaszín szósz, a zöld istennő saláta, a cowboy kaviár és a mexikói rizs szerepelt remekül.

Az italok tekintetében az Aperol Spritz mindent vitt,

a második legnépszerűbb koktél pedig az Espresso Martini lett. Az első tízbe bekerült több Martini, a Mai Tai és a Pina Colada is.

Az alkoholmentes italok népszerűsége 2022-ben is tovább nőtt, de egyre többen kerestek rá arra is, hogy miért drágultak meg az élelmiszerek és arra voltak kíváncsiak, hogy miért kerül sokba a tojás, a sáfrány és a saláta.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

ételek | lista | toplista | italok | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram