Close
Rácz Jenő zsíros kenyerével indul az ország legnépszerűbb gasztrofesztiválja

Rácz Jenő zsíros kenyerével indul az ország legnépszerűbb gasztrofesztiválja

Május 27-én, pénteken újra megrendezik az OTP Bank Gourmet Fesztivált, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével készülnek. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.

A fesztiválon kiállító mintegy hetven étterem és cukrászda összesített menüsorában közel kétszáz étel és desszert található. Az idei téma az örökség, amit minden kiállító igyekszik legalább egy-egy fogásban továbbadni a közönségnek. A széles és színes menüsorban sok minden elfér a mindenki számára ismerős klasszikusoktól az ismeretlen kulináris különlegességekig.

Lesz palócleves, szegedi halleves, töltött káposzta, lecsó, tojásos nokedli, kaszinótojás, rakott krumpli, káposztás tészta, mákos guba, tejbegríz és aranygaluska – csakhogy néhány hazai kedvencet említsünk.

Sárközi Ákos például nagymamája nudlijával és túrós tésztával készül, Rácz Jenő grillezett kacsamáj mellett zsíros kenyeret is ad majd.

Érdekességekből sem lesz hiány, például Széll Tamás egyik gyerekkori kedvencét, a szinte feledésbe merült tejfölösgombócot készíti el a Gourmet Akadémia színpadán, ahol később az is kiderül majd, hogy mi az ángádzsábur és miért kell bele churut, de

a fesztivál kínálatában szerepel bodag, csíramálé, bobajka, ganca, csücsür és baraboly, valamint szilvakatyó is.

Mindezek mellett az egzotikusabb ízek kedvelői sem maradnak hoppon, hiszen a menüből nem hiányoznak a közel-keleti és ázsiai konyha legjobb hazai képviselőinek fogásai sem: lesz fattoush, mutabal és muhamara, kebab, kho, tajvani gua bao, ramen és shabu-shabu mangalicából, lótuszgyökér-saláta, malacfül kimchivel, csípős-savanyú és tom-yum leves, valamint szusitekercs-válogatás is.

Az ételeket az ország legjobb boraival, pezsgőivel, söreivel, pálinkáival és különleges koktélokkal lehet kísérni.

(Fotók: Gourmet Fesztivál)

gasztrofesztivál | millenáris | gasztronómiai fesztivál | fesztivál | OTP Bank Gourmet Fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram