Close
Csodálatos fényjátékra kaphatók ezek a látványos üvegkiegészítők

Csodálatos fényjátékra kaphatók ezek a látványos üvegkiegészítők

A Granule exkluzív, egyedi üvegkiegésztőkből álló kollekciója a velencei Punta Conterie InGalleria egyik látványossága. A kollekcióban három nagy ​​edény található, amelyek egytől egyig a muranói üvegművesek gazdag, 8. századra visszavezethető hagyományait ünneplik, miközben a galéria kézműves alkotóinak tehetségét és tudását testesítik meg.

A Granule minden egyes kiegészítője egyedülálló üvegmegmunkálási technikák ötvözésével készült, beleértve a fúvást, az öntést, a sfumatót, az incalmót és a vetro fusót is. A módszerek találkozásának köszönhetően

az üvegben rejlő különféle tulajdonságokat egyszerre tudják bemutatni az érdeklődők számára.

A kontrasztos színek palettáját a muránói üvegre jellemző élénk, ékszerszerű árnyalatok ihlették, a játékos színvilág ugyanakkor alkalmas arra is, hogy kiemelje a különböző üvegfeldolgozási technikák eredményeit.

A Granule kollekció  megalkotásával a cél nemcsak az volt, hogy az alkotók együttműködjenek a helyi kézművesekkel, hanem az is, hogy megvédjék az utókor számára az üvegművesek pótolhatatlan szakértelmét, és bemutathassák néhány lenyűgöző kiegészítőn, hogy milyen változatos tulajdonságok jellemzik az üveget.

Nemcsak az üvegművészek dolgoznak szívesen ezzel a sokoldalú anyaggal, hanem az építészek és a kozmetikai ipar szereplői is. A Pritzker- és Arany Oroszlán-díjas építész, Frank Gehry parfümüveg-tervezőként debütált a francia Louis Vuitton divatháznál, méghozzá egy gyönyörű kollekcióval. A Les Extraits névre keresztelt parfümcsaládban öt illat található, az üvegek tetején pedig mozdulat közben megdermedni látszó alumíniumvirágokat álmodott az illatokhoz az építész.

(Forrás és fotók: Behance)

üvegtálak | üveg | üvegedények | design | edények

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram