Close
Csodálatos fényjátékra kaphatók ezek a látványos üvegkiegészítők

Csodálatos fényjátékra kaphatók ezek a látványos üvegkiegészítők

A Granule exkluzív, egyedi üvegkiegésztőkből álló kollekciója a velencei Punta Conterie InGalleria egyik látványossága. A kollekcióban három nagy ​​edény található, amelyek egytől egyig a muranói üvegművesek gazdag, 8. századra visszavezethető hagyományait ünneplik, miközben a galéria kézműves alkotóinak tehetségét és tudását testesítik meg.

A Granule minden egyes kiegészítője egyedülálló üvegmegmunkálási technikák ötvözésével készült, beleértve a fúvást, az öntést, a sfumatót, az incalmót és a vetro fusót is. A módszerek találkozásának köszönhetően

az üvegben rejlő különféle tulajdonságokat egyszerre tudják bemutatni az érdeklődők számára.

A kontrasztos színek palettáját a muránói üvegre jellemző élénk, ékszerszerű árnyalatok ihlették, a játékos színvilág ugyanakkor alkalmas arra is, hogy kiemelje a különböző üvegfeldolgozási technikák eredményeit.

A Granule kollekció  megalkotásával a cél nemcsak az volt, hogy az alkotók együttműködjenek a helyi kézművesekkel, hanem az is, hogy megvédjék az utókor számára az üvegművesek pótolhatatlan szakértelmét, és bemutathassák néhány lenyűgöző kiegészítőn, hogy milyen változatos tulajdonságok jellemzik az üveget.

Nemcsak az üvegművészek dolgoznak szívesen ezzel a sokoldalú anyaggal, hanem az építészek és a kozmetikai ipar szereplői is. A Pritzker- és Arany Oroszlán-díjas építész, Frank Gehry parfümüveg-tervezőként debütált a francia Louis Vuitton divatháznál, méghozzá egy gyönyörű kollekcióval. A Les Extraits névre keresztelt parfümcsaládban öt illat található, az üvegek tetején pedig mozdulat közben megdermedni látszó alumíniumvirágokat álmodott az illatokhoz az építész.

(Forrás és fotók: Behance)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom