Close
Tarolt egy magyar márka a gasztronómiai Oscaron

Tarolt egy magyar márka a gasztronómiai Oscaron

A Grapoila olajsajtolónak mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste Awardson.

Idén 106 országból 12 777 terméket neveztek a londoni gasztronómiai Oscarra, amelynek a zsűrije három hónapon át kóstolta vakteszteken a címke nélkül ellátott finomságokat, a magyar csapat olajai és lisztjei pedig egyenesen élményszámba mentek.

Az 1994-ben alapított Great Taste Awardsot a vakteszteknek köszönhetően igazságos versenyhelyzet jellemzi, így a kisebb manufaktúrák is bátran versenybe szállhatnak a gigavállalatok termékeivel, amennyiben a minőségi alapanyagok, a szakértelem és a technológia terén is kimagaslót tudnak alkotni.

A Grapoila olajsajtoló hat csillaga pedig azért is óriási eredmény, mert a zsűri csak a nevezett termékek töredékét szokta csillaggal jutalmazni.

A Grapoila olajsajtoló egyébként harmadik alkalommal nevezett a nagy presztízsű versenyre, amelyen a következő termékeiket díjazták:

  • Grapoila Bio Napraforgómag-olaj, két csillag
  • Grapoila Mogyoróolaj, két csillag
  • Grapoila Mustármagolaj, egy csillag
  • Grapoila Szőlőmagolaj, két csillag
  • Grapoila Bio tökmagliszt, két csillag
  • Grapoila Napraforgómagliszt, két csillag

Sajnos idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a Fine Food Expo, ahol a csillagokkal jutalmazott terméket kiállíthatják a cégek, a magyar csapat azonban így is nagyon büszke lehet erre a sikerre.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Grapoila Facebook-oldala, Üzlet és Utazás)

Oscar | Grapoila olajsajtolón | sajt | Great Taste Awards | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram