Close
Ez történik, ha egy luxusszálloda, egy koktélbár és egy porcelánmanufaktúra közösen alkot

Ez történik, ha egy luxusszálloda, egy koktélbár és egy porcelánmanufaktúra közösen alkot

A város egyik legszebb épületében működő luxusszálloda és -koktélbár különleges együttműködésre lépett az ország egyik legnívósabb porcelánmanufaktúrájával. A budapesti Gresham Palotában Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója közösen mutatták be Magyarország első kézműves szecessziós koktélbárja, a Múzsa, és a Herendi Porcelánmanufaktúra közös együttműködését.

A századfordulós Budapest sokak szerint a magyar főváros aranykora volt. Ma viszont már nem csupán fotók, képeslapok, színes plakátok repítenek vissza ebbe a különleges, vibráló, modern, békebeli időszakba. A Gresham Palotában tavaly nyitott meg a Múzsa, ahol újra átélhetjük a múlt század eleji kifinomult eleganciát.

Az épülethez méltó luxus

1906-ot mutatott a naptár. A Duna-parton megépült a város máig egyik legszebb szecessziós épülete. A Gresham Palota azonnal a virágzó kulturális élet középpontjává vált, ott találkozott az arisztokrácia krémje, ott töltötték idejüket a művészek. Az előkelő társaságok már akkor is habzsolhatták a kulináris élvezeteket, a sütemények már az idő tájt is a cukrászművészeti tökéletességet képviselték.

Újraélt aranykor

Nem kell szállóvendégnek lennünk ahhoz, hogy bármikor élvezhessük a Gresham Palota által kínált luxust. A Múzsában 2020 óta kapcsolódhatunk ki egy isteni koktél, egy cukrászati remek vagy gasztronómiai különlegesség mellett. Időutazásra hív a város első luxus koktélbárja: az enteriőr, az ételek, italok, a kiszolgálás mind Budapest aranykorát idézik.

A múlt század eleji tökéletes cukrászremekeket is megkóstolhatjuk – méghozzá modern köntösben. Menyhárt Attila cukrászséf vérében van a szakma: követte nagyapja és dédapja útját, aki nem mellesleg József főherceg főszakácsa és -cukrásza is volt. Most a Múzsában olyan különleges ázsiai alapanyagokból készít cukrászremekeket, amelyeket máshol nem kóstolhatunk a városban. De nemcsak a sütemények különlegesek, hanem a porcelán is, amelyen érkeznek.

A desszertkülönlegességeket a világhírű Herendi Porcelánmanufaktúra The Royal Garden elnevezésű, kézzel festett porcelánjain kínálják. És hogy miért olyan különleges ez a készlet?

Mert csak a Four Seasons Gresham Palotában és a Buckingham Palotában használják.

Ha már az angol királyi családnál tartunk, a sütemények kóstolására talán nincs is jobb alkalom, mint a hétvégi, délután 3-tól 6-ig tartó, élőzenével kísért teadélután.

Győrffy Árpád séf ételeit – az ázsiai-magyar konyha fúzióját – és Rédli Ádám koktélkülönlegességeit viszont mindennap élvezhetjük. Az eredetileg pilótának készülő séf számos Michelin-csillagos étteremben dolgozott a Múzsa előtt, célja, hogy Budapesten új perspektívába helyezze az ázsiai konyhát: innovatív, kifinomult stílusban vegyítve a kiváló magyar alapanyagokkal.

Az étel- és az italkülönlegességek is Herendi porcelánon érkeznek. A közel kétszáz éves manufaktúra neve egyet jelent a kiválósággal és az egyediséggel – ez itt sokszorosan érvényes, hiszen a Múzsa porcelánjainak mintázata egyedi motívum, amit a herendi művészekkel közösen alkottak, kizárólag a bár számára.

“Mikor megálmodtuk a Múzsát, az ország gazdag kulturális örökségéből inspirálódtunk, elsődleges célunk volt, hogy bemutassuk az itt élő tehetséges művészek munkáit – mondta Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója. – Ezért dolgoztunk együtt helyi cégekkel a bár megépítésén, kértünk magyar tervezőt az egyenruha megalkotására és az üvegáru megálmodására. Helyi alapanyagokból készülnek a koktélok és az ételek is, a bár összes dolgozója magyar. Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy az ételeket Herendi porcelánon tálaljuk majd: a termékek minősége, részletgazdagsága és a csapat kiváló munkája, ügyessége felülmúlhatatlan. A mi szemünkben ők képviselik Magyarország legjavát. A kollekció megalkotásában szorosan együttműködtünk a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. szakembereivel, és örömmel láttuk, hogy Dr. Simon Attila, a cég vezérigazgatója és csapata őszinte érdeklődéssel fordul a projekt felé. A munkát megkönnyítette a Four Seasons és a Herendi közötti hasonlóság.

A közös munka gyümölcséről, a GRAM szettről pedig bátran kijelenthetjük, pontosan olyan különleges és páratlan lett, mint amilyennek elképzeltük.”

A GRAM különlegessége a Gresham palota mozaikjai által ihletett pikkelyes minta. E minták egymás felé közeledve a lobbyra emlékeztetnek, a keret pedig a Múzsa arany-türkiz színvilágát idézi.

Vannak pillanatok, amelyek a jelenben születnek, de a jövőt építik – mondta dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. – Amikor évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy a Four Seasons Gresham Hotel és a Herendi porcelán randevút ad egymásnak, akkor tudtuk, hogy az együttműködésünkből érték születik. Egy világhírű porcelán és egy világhírű hotel ad a jövőben egymásnak randevút Budapest szívében, amelyet  aláírásunkkal is megerősítettünk. Egyedi, kézi készítésű Herendit terveztünk, egyedi helyre, a Greshambe. A Gresham minta tradíciói a 19. századi távol-keleti motívumokhoz nyúlnak vissza, a 21. századi innovációt pedig Vilmos herceg és Kate hercegnő angliai esküvőjére nászajándékként átadott herendi Royal Garden minta részletei adják. Tradíció és innováció a Gresham asztalaira kerülő Herendi porcelánokban. Célunk, hogy a pihenésre érkező vendég harmóniát, eleganciát és kényeztetést kapjon. Minden Herendiben benne vannak a porcelánkészítés titkos receptúrái, az évszázadok világkiállítási sikerei, benne van a hagyományokra épített folyamatos innováció, a természeti szépség, a kreativitás, a minőség és az alkotómunka iránti szeretet, a kézművesség iránti elkötelezettség, a Herendi márka hordozta luxus, elegancia és kényeztetés. A mostani pillanat egy ünnep számunkra. Ünnepeljük az értékek egymásra találását, két ismert és elismert márka, a Four Seasons és a Herendi találkozását, a vendégvárás és a szervirozás új dimenziójú metszéspontját.”

FOLYTASD EZZEL
Így készíthetünk otthon tökéletes steaket a sztárszakácsok szerint
Véget ért a repterek szabadrablása az új élelmiszerárazási szabályok miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom