Close
Új főhadiszállással inspirálja dolgozóit a Gucci Milánóban

Új főhadiszállással inspirálja dolgozóit a Gucci Milánóban

Az 1920-as évek architektúrájának stílusjegyeit szállítja a Gucci milánói székhelyének épülete. A történelmi városrészben, a régi Caproni-gyárral egybeépült projekt egyszerre idézi meg a múlt századot és a jövőt, az elhagyott ipariraktár-feeling mellett a modern irodaház érzését is hozza.  

Harmincötezer négyzetméteren terpeszkedik a híres helyi Piuarch építészeti csapat által újragondolt központ, melynek egyik része az egykori repülőgépgyárban található.

A Gucci-centrumban klasszikus irodák, bemutatóterem, kifutó, dizájn- és fotóstúdió kapott helyett, egy fedél alatt akár kétszázötven embert is vendégül tud látni.

A komplexum újonnan épült része a hatemeletes, háromezer négyzetméter alapterületű üvegfalú torony, amely alakjával és fekete színével erős ellentétben áll a majd százéves vörös téglás történelmi építménnyel. Utóbbi enteriőrje a régi korokat idézi meg a korabeli bárpultjaival és asztalaival, nem beszélve a színházakat idéző ülőhelyekről.

A felújítás első lépcsőjeként átalakították a korábban gyártásra használt tereket, majd összekötötték a két épületet.

Összesen majdnem négyezer négyzetméternyi területet újítottak fel, az épületek alá még egy háromszáz férőhelyes mélygarázst is elrejtettek.

A koncepció szerint az öreg épületből kinőtt modern hely inspiráló munkakörnyezetként funkcionál, és afféle kulturális központként is definiálható, ahol a Gucci minden évszakban bemutatja legújabb kollekcióját.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: piuarch.it)

központ | gucci | milánó

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram