Close
Első sorban a backstage-ben a milánói Gucci-bemutatón

Első sorban a backstage-ben a milánói Gucci-bemutatón

A Gucci idei show-ja már a meghívókban is meglepőt alkotott. Alessandro Michele vendégeit WhatsApp-hangüzetben értesítette, arról hogy február 19-én dolguk lesz.

Február 18. és 24. között Milánóban tényleg mindenki olyan benyomást kelt, mintha egy Vogue editorialból lépett volna elő, hiszen a világ egyik legnagyobb (a legnagyobb jelzőt most a francia és amerikai békesség megtartása miatt hagyjuk) divathete zajlik éppen, ahol a legkívánatosabb luxusmárkák bemutatóinak vendégei adják át egymásnak front row, az az első soros helyeiket. Az első nap általában a bemelegítésről és a kötelező nyitóünnepségekről szólt, de a szerdai – második – napon már eldördültek a nagyágyúk.

“Hello! Nem tudom, mit csinálsz jövő szerdán, de ha ráérsz, szívesen látlak az új Gucci-kollekcióm bemutatóján Milánóban.”

Ez állt a WhatsApp-üzenetben. Erre mondják, hogy visszautasíthatatlan ajánlat.

Tehát helyi idő szerint 15:00-kor (plusz a kötelező izgalomfokozó húszperces késés) felcsendült az elegáns és játékos Bolero dallama, és a szpotlámpákkal megvilágított catwalk helyett a Gucci backstage-ben találtuk magunkat – vagyis attól mindössze egy vékonyka hálóval elválasztva. Alessandro Michele tervező vadonatúj őszi/téli kollekciója a szemünk előtt került át a vállfákról a modellekre, akik csak az utolsó simítások, púderpamacsolások, hajlakkspriccelések után léptek a forgószínpadon berendezett színfalak mögötti térből a kifutóra.

Az egyik leghíresebb divatház bemutatóján áttetsző anyagok, csatos fűzők, fodrok, masnik, klasszikus gallérok uralkodtak, de ha jól figyelünk, egy-két hippi összeállítással is találkozunk.

Mi imádtuk, és bármikor szívesen benevezünk, bármelyik darabra – legyen az akár egy szakadt farmer is!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Filippo Fior / Gorunway.com) 

catwalk | divatbemutató | front row | milano fashion week | fashion week

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram