Close
Ebben a szállodában a tenger ringatja álomba a vendéget

Ebben a szállodában a tenger ringatja álomba a vendéget

Ha csak egy különleges szállodába tervezünk idén becsekkolni, az mindenképp a japán Guntu legyen – elvégre nem mindennap foglalhat az ember szobát egy úszó hotelben. A tengeri rákfajtáról elnevezett hömpölygő fogadó Seto vizein várja azokat, akiknél nem diagnosztizáltak tengeribetegséget.

Jaszusi Horibe tervei alapján eszkábálták össze a tizenkilenc szobás úszó szállodát, amely első ránézésre egy vízre állított háznak tűnik, belülről viszont bármelyik butikhotel megirigyelhetné.

Az összes szobája saját erkéllyel, no meg csodálatos panorámával rendelkezik, és ami egy tengeren úszó hajó esetében kevésbé sokkoló: minden ablakból elmerenghetünk a hullámok látványában.

Enteriőrje nincs túlbonyolítva. A hagyományos és modern építészeti megoldásokkal kialakított, egyszerűnek ható dizájnjával melegséget áraszt, a fafelületekre épülő helyiségek hatalmas ablakainak köszönhetően pedig a szobák és a közös helyiségek természetes fényben úsznak.

Ami a szolgáltatásokat illeti, a vendégek gyógyfürdőben és a tetőtéri fedett medencében lazulhatna, és a szauna mellett az edzőteremben izzadhatnak, esténként a bárban szürcsölgethetik a koktélokat.

A hajó séfje tenger gyümölcsivel, valamint szezonális ételekkel készül, és persze nem felejtette le az étlapról a hagyományos japán fogásokat sem.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Guntu)

Close