Close
Ebben a szállodában a tenger ringatja álomba a vendéget

Ebben a szállodában a tenger ringatja álomba a vendéget

Ha csak egy különleges szállodába tervezünk idén becsekkolni, az mindenképp a japán Guntu legyen – elvégre nem mindennap foglalhat az ember szobát egy úszó hotelben. A tengeri rákfajtáról elnevezett hömpölygő fogadó Seto vizein várja azokat, akiknél nem diagnosztizáltak tengeribetegséget.

Jaszusi Horibe tervei alapján eszkábálták össze a tizenkilenc szobás úszó szállodát, amely első ránézésre egy vízre állított háznak tűnik, belülről viszont bármelyik butikhotel megirigyelhetné.

Az összes szobája saját erkéllyel, no meg csodálatos panorámával rendelkezik, és ami egy tengeren úszó hajó esetében kevésbé sokkoló: minden ablakból elmerenghetünk a hullámok látványában.

Enteriőrje nincs túlbonyolítva. A hagyományos és modern építészeti megoldásokkal kialakított, egyszerűnek ható dizájnjával melegséget áraszt, a fafelületekre épülő helyiségek hatalmas ablakainak köszönhetően pedig a szobák és a közös helyiségek természetes fényben úsznak.

Ami a szolgáltatásokat illeti, a vendégek gyógyfürdőben és a tetőtéri fedett medencében lazulhatna, és a szauna mellett az edzőteremben izzadhatnak, esténként a bárban szürcsölgethetik a koktélokat.

A hajó séfje tenger gyümölcsivel, valamint szezonális ételekkel készül, és persze nem felejtette le az étlapról a hagyományos japán fogásokat sem.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Guntu)

szálloda | butikhotel | hajó | hotel | japán

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram