Close
Három butikhotel, ami dizájn-showroomként is megállná a helyét

Három butikhotel, ami dizájn-showroomként is megállná a helyét

Egy jól sikerült butikhotel több mint egyszerű szálláshely: olyan létesítmény, ami egyszerre elégíti ki a vendégek kényelem iránti igényeit és a formatervezés iránt fogékony közösség dizájnéhségét. Mutatunk három ilyen helyet.

Hotel San Cristóbal, Baja, Mexikó

Pueblo Magicónak azokat a falvakat nevezik Mexikóban, amelyek varázslatosak, vagy… mágikusak. A 2006-ban a címet kiérdemlő Todos Santos pontosan ilyen hely, a természet csodálatos, a történelme gazdag, a kultúrája pedig színes. Az egyik oldalon a Csendes-óceán szikrázóan kék vize várja az ember, a szárazföldi oldalon pedig hegyek magasodnak fölé – vagyis Todos Santos-szal bőkezűen bánt a természet. És akkor ott a Hotel San Cristóbal, amely kifinomultságában mégis emel is a mágikus falu értékén.

Ezt az Instagram-feedekbe illő hotelt a Bunkhouse nyitotta, egy olyan cég, amely extravagáns butikhotelek működtetésére specializálódott, főleg az Amerikai Egyesült Államokban. Nem véletlen, hogy a Hotel San Cristóbal az első külföldön nyitott egységük. Nos, nem bízták a véletlenre a dizájnt, a Lake Flato nevű céggel közösen egy olyan szállót raktak össze, amely egyszerre felel meg tökéletesen minden funkciós kihívásnak, és szívfájdítóan gyönyörű.

Érdemes megfigyelni, hogyan játszanak a színekkel: a helyi parasztházakat jellemző fehér falak monokróm ragyogását élénk színekkel törik meg, legyen az egy fotel, párnák, amforák, növények.

A hotel 32 szobás, van egy nagy központi medencéje, bárja, étterme, könyvtára – ezt különösen bírjuk –, és egy saját shopja, ahol a környéken készült termékek kaphatók.

Hotel Hubertus, Dél-Tirol, Olaszország

A dél-tiroli Alpok csúcsai közé a legkevésbé sem egy feszített víztükrös, fenyőtörzsekkel kidúcolt medencét képzelnénk el, de a Hotel Hubertus pontosan ezt kínálja a vendégeinek. Ez a látványos megoldás már bőven elég, hogy a szálloda Európa egyik emblematikus pontja legyen, de ennél a Hubertus többet kínál.

A Noa tervezőiroda által dizájnolt szálloda a Dolomitok és a Rieserferner találkozásában áll, a 25 méteres Skypoolja pedig olyan, mintha belenyúlna az alpesi tájba.

A szálloda még öt másik kül- és beltéri medencével rendelkezik, de van szaunája is és a szobái, lakosztályai is minden igényt kielégítőek. A hotel nem mellékesen egy kvázi utazási irodaként is funkcionál: télen-nyáron hikingtúrákat szerveznek, telente sítúrákat a Dolomitokban, aki pedig kultúrszomját csillapítaná, érdemes felkeresnie a környékbeli kastélyokat, a Pusteria-völgyet, Brixent és Brunecket, két mesebeli szépségű hegyi kisvárost, amelyek tele van remek bárokkal.

Myconos Utopia Resort, Mikonosz, Görögország

Mikonosz az elmúlt években nem a legtökéletesebb hely, ha az ember pihenni akar, persze ez azon is múlik, miképpen definiálja a lazítást. Ha imádja a rave-partikat, EDM-től dübörgő klubokat, akkor ideális, de ha nem Ibiza jellegű élményekre vágyik, akkor lehet jobb célpontokat találni. Ahogy azonban Ibizának, úgy Mikonosznak is vannak nyugodtabb pontjai, és a Myconian Utopia Resort ilyen helynek tűnik.

A stílusos butikhotel fotóit elnézve az embernek nem is támad kedve kimenni a szálloda területéről, bőven megelégszik azzal, hogy a medence mellől vagy a szobájából nézi az Égei-tengert, az Elia beachet, a szigetet.

Némelyik lakosztályhoz külön medence tartozik, de annak sem kell bánkódnia, aki kénytelen beérni a fő látványosságnak számító infinity poollal.

Boszorkányosan jó ízléssel összerakott belső terek, tulajdonképpen simán elmenne egy haladó dizájnstúdió showroomjának.

(Fotók: Hotel Hubertus, Hotel San Cristóbal, Myconian Utopia Resort)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom