Close
Három butikhotel, ami dizájn-showroomként is megállná a helyét

Három butikhotel, ami dizájn-showroomként is megállná a helyét

Egy jól sikerült butikhotel több mint egyszerű szálláshely: olyan létesítmény, ami egyszerre elégíti ki a vendégek kényelem iránti igényeit és a formatervezés iránt fogékony közösség dizájnéhségét. Mutatunk három ilyen helyet.

Hotel San Cristóbal, Baja, Mexikó

Pueblo Magicónak azokat a falvakat nevezik Mexikóban, amelyek varázslatosak, vagy… mágikusak. A 2006-ban a címet kiérdemlő Todos Santos pontosan ilyen hely, a természet csodálatos, a történelme gazdag, a kultúrája pedig színes. Az egyik oldalon a Csendes-óceán szikrázóan kék vize várja az ember, a szárazföldi oldalon pedig hegyek magasodnak fölé – vagyis Todos Santos-szal bőkezűen bánt a természet. És akkor ott a Hotel San Cristóbal, amely kifinomultságában mégis emel is a mágikus falu értékén.

Ezt az Instagram-feedekbe illő hotelt a Bunkhouse nyitotta, egy olyan cég, amely extravagáns butikhotelek működtetésére specializálódott, főleg az Amerikai Egyesült Államokban. Nem véletlen, hogy a Hotel San Cristóbal az első külföldön nyitott egységük. Nos, nem bízták a véletlenre a dizájnt, a Lake Flato nevű céggel közösen egy olyan szállót raktak össze, amely egyszerre felel meg tökéletesen minden funkciós kihívásnak, és szívfájdítóan gyönyörű.

Érdemes megfigyelni, hogyan játszanak a színekkel: a helyi parasztházakat jellemző fehér falak monokróm ragyogását élénk színekkel törik meg, legyen az egy fotel, párnák, amforák, növények.

A hotel 32 szobás, van egy nagy központi medencéje, bárja, étterme, könyvtára – ezt különösen bírjuk –, és egy saját shopja, ahol a környéken készült termékek kaphatók.

Hotel Hubertus, Dél-Tirol, Olaszország

A dél-tiroli Alpok csúcsai közé a legkevésbé sem egy feszített víztükrös, fenyőtörzsekkel kidúcolt medencét képzelnénk el, de a Hotel Hubertus pontosan ezt kínálja a vendégeinek. Ez a látványos megoldás már bőven elég, hogy a szálloda Európa egyik emblematikus pontja legyen, de ennél a Hubertus többet kínál.

A Noa tervezőiroda által dizájnolt szálloda a Dolomitok és a Rieserferner találkozásában áll, a 25 méteres Skypoolja pedig olyan, mintha belenyúlna az alpesi tájba.

A szálloda még öt másik kül- és beltéri medencével rendelkezik, de van szaunája is és a szobái, lakosztályai is minden igényt kielégítőek. A hotel nem mellékesen egy kvázi utazási irodaként is funkcionál: télen-nyáron hikingtúrákat szerveznek, telente sítúrákat a Dolomitokban, aki pedig kultúrszomját csillapítaná, érdemes felkeresnie a környékbeli kastélyokat, a Pusteria-völgyet, Brixent és Brunecket, két mesebeli szépségű hegyi kisvárost, amelyek tele van remek bárokkal.

Myconos Utopia Resort, Mikonosz, Görögország

Mikonosz az elmúlt években nem a legtökéletesebb hely, ha az ember pihenni akar, persze ez azon is múlik, miképpen definiálja a lazítást. Ha imádja a rave-partikat, EDM-től dübörgő klubokat, akkor ideális, de ha nem Ibiza jellegű élményekre vágyik, akkor lehet jobb célpontokat találni. Ahogy azonban Ibizának, úgy Mikonosznak is vannak nyugodtabb pontjai, és a Myconian Utopia Resort ilyen helynek tűnik.

A stílusos butikhotel fotóit elnézve az embernek nem is támad kedve kimenni a szálloda területéről, bőven megelégszik azzal, hogy a medence mellől vagy a szobájából nézi az Égei-tengert, az Elia beachet, a szigetet.

Némelyik lakosztályhoz külön medence tartozik, de annak sem kell bánkódnia, aki kénytelen beérni a fő látványosságnak számító infinity poollal.

Boszorkányosan jó ízléssel összerakott belső terek, tulajdonképpen simán elmenne egy haladó dizájnstúdió showroomjának.

(Fotók: Hotel Hubertus, Hotel San Cristóbal, Myconian Utopia Resort)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom