Close
Ilyen könnyen még nem tehettél valamit a zöldebb világért

Ilyen könnyen még nem tehettél valamit a zöldebb világért

Akciót hirdet a GreenGo. 

Tavaly novemberben megírtuk, hogy a GreenGo ötszáz fát ültet el a fővárosban a 10 millió Fa Alapítvánnyal közösen. Az első négy fa a főváros IX. kerületében, a Közraktár utcában talált otthonra, és azért ötszáz a kitűzött mágikus cél, mert a GreenGo szerint körülbelül ennyi nem elektromos meghajtású autó van jelenleg közösségi használatban Budapesten más szolgáltatók üzemeltetésében, a cég pedig ezek szén-dioxid-kibocsátását szeretné kompenzálni. A tervek szerint a fák huszonöt év alatt mintegy száztonnányi szén-dioxidot fognak megkötni.

Most pedig itt a Gurulj a Fákért! program, melynek keretében az e-carsharing szolgáltató felhasználói 2021. január 19. és március 31. között a megtett kilométereikkel gyűjthetnek a következő elültetendő fákra – írja a bdpst.24.hu.

Ha szeretnél hozzájárulni a fásításhoz, és tenni egy tisztább jelenért és jövőért, csatlakozz a Gurulj a fákért! Támogatói Programhoz! Ha így teszel, minden vezetéssel töltött bérlési perced után mindössze egy forinttal fizetsz többet, amihez mi is hozzáteszünk egy forintot, így percenként már két forint pottyan a perselybe. Tehát díjcsomagtól függően minden levezetett perc után hatvanöt helyett hatvanhat forintot, illetve nyolcvan helyett nyolcvanegy forintot fizetsz. A vezetésen kívüli díjak, mint a parkolás vagy foglalás, változatlanok maradnak. A 2021. március 31-ig közösen összegyűjtött pénzt teljes egészében a faültetési kampányra fordítják – olvasható a GreenGo oldalán.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: bdpst.24.hu, fotók: Getty Images, Pixabay)

akció | faültetés | fák | GreenGo | elektromos

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram