Az első magyar passzívház-óvoda, az újjávarázsolt lakótelepi, és a még át sem adott

A világ legtöbb országában ma ünneplik a Nemzetközi Gyermeknapot, ebből az alkalomból összegyűjtöttünk olyan óvodákat, ahová gondolkodás nélkül örömmel beíratnánk a gyerekeinket, feltéve persze ha megfelelő korban vannak ehhez. A gyűjtésben az első magyar passzívház-minősítésű óvodát, a Meséskertet tervező Archikon volt a segítségünkre, annál is inkább, mert az építésziroda utána több más ovit is tervezett, melyek közül a nemzetközi díjat is nyert Vizafogó Tagóvodát, a Zöldike Tagbölcsődét, illetve a jelenleg még kivitelezés alatt lévő Gyöngyszem óvodát és Madárhegyi Óvodát mutatjuk meg.

(Fotók: Meséskert, Vizafogó – Bujnovszky Tamás; Zöldike – Danyi Balázs)

óvoda | építészet | gyereknap | archikon

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom