Gyönyörű acélkiegészítést kapott ez a 19. századi tasmán villa

Föderáció-korabeli ház találkozik a 21. századdal. És nagyon tetszenek egymásnak.

Tasmánia fővárosának vonzáskörzetében, a Hobarthoz tartozó Mount Stuartban épült és újult meg ez a fantasztikusan szép villa. Az eredetileg 19. században épült, piros téglás, faverandás házhoz 1973-ban csatoltak egy üvegházat: ez alakult át most teljesen a Bence Mulcahy építészstúdió jóvoltából.

A hihetetlenül világos, nagy belmagasságú térből csodás kilátás nyílik a fákra és a virágzó kertre. Az eredeti ház délkeleti részén elhelyezkedő, kétszintes kiterjesztés a bejárattól a ház hátsó részén lévő nagy terasz felé halad. Az indusztriális feketeacél- és üvegtoldalékban egy konyhát, egy étkezőrészt, egy öltözőt és egy emeleti panorámás teret alakítottak ki.

Habár stílusában nagyon eltérő az eredeti háztól, a házrész vizuálisan mégis tökéletesen kiegészíti a történelmi alapot. A villa téglafalához közvetlenül csatlakoznak a feketeacél részek, melyek a veranda fekete fáját hozzák vissza színben és hatásában. A polcok kapcsolódnak a külső acélszerkezethez, és úgymond becsomagolják az új konyhát és az étkezőt. A térben elhelyezett nagy asztallapok és a beépített tárolóegységekkel ellátott asztalok pedig az acélra rímelve szintén sötét fából készültek.

Az emeleten található az öltözőrész, melyhez a csodás látkép miatt egyfajta kilátószobát is csatoltak, ami után jön a már jóval intimebb térigényű hálószoba. A szomszédos fürdőszobában ez a magánszféra pedig száznyolcvan fokot fordul, ugyanis a stílusos kádat közvetlenül az ablaknál helyezték el, így fürdőzés közben a lakók gyönyörködhetnek a csodálatos kertben. A terekben gyakran használt réz és homokkő pedig az építészek szerint kifejezetten szép patinát fog kapni idővel.

"A kézzel készített részletek és anyagok elmossák a régi és az új közti különbséget, valamint a minta és a textúrák folytonosságát is biztosítják a térben"

– véli a 2014-ben alapított tasmán építészstúdió két tervezője, Sophie Bence és Shamus Mulcahy. Szerintünk gyönyörű és elegáns találkozás – nem véletlenül jelölték két építészeti díjra is Ausztráliában –, melyben tökéletesen egyesül az építészeti átgondoltság, a hagyomány iránti tisztelet, valamint a régi és a modern stílusok közt ügyesen életre hívott harmónia.

tasmánia | villa | építészet | ház | mount stuart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom