Close
Gyönyörű épület lett az Év Design Irodája 2020-ban

Gyönyörű épület lett az Év Design Irodája 2020-ban

Tizedik alkalommal rendezték meg Az Év Irodája díjátadót, amelyen a verseny egyik legnívósabb kategóriáját, Az Év Design Irodája címet a Positive Adamsky új HQ-ja vitte el. 

A hazai ügynökségi csoport tavaly ősszel költözött a Hősök tere közvetlen szomszédságába, a három szinten és több mint hétszáz négyzetméteren elterülő volt Vietnámi és Szudáni Nagykövetség épületébe. A versenyen a független szakértőkből álló zsűri százhetvenöt pályázat közül választotta ki a legjobbakat, összesen tizenkét nyertest hirdettek ki. A Positive Adamsky olyan épületektől vitte el az első helyezést kategóriájában, mint a Design Terminál új irodája, az étteremből irodává alakított Pajtás, valamint a Hunyadi Palazzo.

„A Positive Adamsky székháza egy műemlékvédett villa, amely a századelőn épült Hauszmann Sándor tervei alapján. Úgy vélem, hogy megőrzése, átalakítása, valamint a funkciókhoz való hozzáigazítása is példaértékű minőségben történt meg a reklámügynökségi irodaház kialakítása során”

– fogalmazott Koós Pál formatervező művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Intézet igazgatója a díj átadásakor.

A Positive Adamsky új székháza 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Kialakításakor fontos volt, hogy olyan helyszínt találjanak, amely elég nagy a csoport létszámához, de mégis otthonos légkört biztosít a mindennapokban. Az ügynökségi HQ sajátossága, hogy műemlékvédelem alatt áll, amely egyfelől korlátozta a belső terek átalakítását, ugyanakkor lehetőséget is teremtett a régi és az új harmonikus együttélésének az épület dizájnjában.

A meglévő enteriőrt újragondoló Törőcsik Ferencnek arra is figyelnie kellett a tervezés során, hogy az új irodaházban egyszerre jelenjen meg egy nyitott ügynökség egyénisége, de az épület eredeti kialakítása se sérüljön. Így lett például helye egy, a rendszerváltást megelőző évtizedeket felelevenítő reklámtörténeti kiállításnak – mely során meghagyták eredeti állapotában a hatvanas években kialakított lépcsőt –, illetve egy mini reklámtörténeti tárlatnak, amely rögtön a bejáratnál várja az érkezőket. A belső tér kialakításában az egyes tagügynökségek személyiségjegyei is nagy szerepet kaptak, így került egy teljes újságfal a Positive PR szobájába, félbevágott bicikli és hinta a Positive Advertising irodáiba, és cyber-noir életérzés az Adamsky szintjére.

Az ügynökségi csoport nevében Vaszary Ádám, a Positive Adamsky managing partnere vette át az Év Design Irodája díjat, aki elmondta: „Nagyon köszönjük az elismerést, egyáltalán nem számítottunk rá, hiszen a korábbi évek díjazottjait és a kategóriánk nagyszerű nevezőit tekintve is egy nagyon erős mezőnyben indultunk. Egy speciális időszakban kaptunk díjat az irodánk kialakításáért, amelyet most éppen nem is használunk a vírushelyzetre való tekintettel, azonban ennek kapcsán egy gondolatot mindenképp szeretnék megosztani. Egytől egyig olyan cégeket, beruházókat, gondolkodó embereket látok ma a díjátadón, akikre mostantól kezdve még nagyobb szükségünk lesz, mint eddig. Hiszen az egy dolog, hogy visszamegyünk ezekre a fantasztikus helyekre dolgozni, de az még fontosabb, hogy még nagyobb energiákat mozgassunk meg a jövő építéséhez. Arra szeretnék mindenkit buzdítani, hogy hajrá, gyerünk és most nincs megállás!”

Gratulálunk!

Ez is érdekelhet:

magyar | dizájn | MOME | év irodája | év design irodája

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom