Gyönyörű épület lett az Év Design Irodája 2020-ban

Tizedik alkalommal rendezték meg Az Év Irodája díjátadót, amelyen a verseny egyik legnívósabb kategóriáját, Az Év Design Irodája címet a Positive Adamsky új HQ-ja vitte el. 

A hazai ügynökségi csoport tavaly ősszel költözött a Hősök tere közvetlen szomszédságába, a három szinten és több mint hétszáz négyzetméteren elterülő volt Vietnámi és Szudáni Nagykövetség épületébe. A versenyen a független szakértőkből álló zsűri százhetvenöt pályázat közül választotta ki a legjobbakat, összesen tizenkét nyertest hirdettek ki. A Positive Adamsky olyan épületektől vitte el az első helyezést kategóriájában, mint a Design Terminál új irodája, az étteremből irodává alakított Pajtás, valamint a Hunyadi Palazzo.

„A Positive Adamsky székháza egy műemlékvédett villa, amely a századelőn épült Hauszmann Sándor tervei alapján. Úgy vélem, hogy megőrzése, átalakítása, valamint a funkciókhoz való hozzáigazítása is példaértékű minőségben történt meg a reklámügynökségi irodaház kialakítása során”

– fogalmazott Koós Pál formatervező művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Intézet igazgatója a díj átadásakor.

A Positive Adamsky új székháza 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Kialakításakor fontos volt, hogy olyan helyszínt találjanak, amely elég nagy a csoport létszámához, de mégis otthonos légkört biztosít a mindennapokban. Az ügynökségi HQ sajátossága, hogy műemlékvédelem alatt áll, amely egyfelől korlátozta a belső terek átalakítását, ugyanakkor lehetőséget is teremtett a régi és az új harmonikus együttélésének az épület dizájnjában.

A meglévő enteriőrt újragondoló Törőcsik Ferencnek arra is figyelnie kellett a tervezés során, hogy az új irodaházban egyszerre jelenjen meg egy nyitott ügynökség egyénisége, de az épület eredeti kialakítása se sérüljön. Így lett például helye egy, a rendszerváltást megelőző évtizedeket felelevenítő reklámtörténeti kiállításnak – mely során meghagyták eredeti állapotában a hatvanas években kialakított lépcsőt –, illetve egy mini reklámtörténeti tárlatnak, amely rögtön a bejáratnál várja az érkezőket. A belső tér kialakításában az egyes tagügynökségek személyiségjegyei is nagy szerepet kaptak, így került egy teljes újságfal a Positive PR szobájába, félbevágott bicikli és hinta a Positive Advertising irodáiba, és cyber-noir életérzés az Adamsky szintjére.

Az ügynökségi csoport nevében Vaszary Ádám, a Positive Adamsky managing partnere vette át az Év Design Irodája díjat, aki elmondta: „Nagyon köszönjük az elismerést, egyáltalán nem számítottunk rá, hiszen a korábbi évek díjazottjait és a kategóriánk nagyszerű nevezőit tekintve is egy nagyon erős mezőnyben indultunk. Egy speciális időszakban kaptunk díjat az irodánk kialakításáért, amelyet most éppen nem is használunk a vírushelyzetre való tekintettel, azonban ennek kapcsán egy gondolatot mindenképp szeretnék megosztani. Egytől egyig olyan cégeket, beruházókat, gondolkodó embereket látok ma a díjátadón, akikre mostantól kezdve még nagyobb szükségünk lesz, mint eddig. Hiszen az egy dolog, hogy visszamegyünk ezekre a fantasztikus helyekre dolgozni, de az még fontosabb, hogy még nagyobb energiákat mozgassunk meg a jövő építéséhez. Arra szeretnék mindenkit buzdítani, hogy hajrá, gyerünk és most nincs megállás!”

Gratulálunk!

Ez is érdekelhet:

Egyszerűen fenomenális ez a műalkotásokkal teli angol villa

A két részből álló ház maga is egy háromszáz éves utazás – a benne található műgyűjteménnyel együtt pedig nemcsak az évszázadokkal, hanem számtalan kultúrával is folytatódik az út.

magyar | nagykövetség | MOME | villa | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom