Close
Gyönyörű páros az angol vidék és ez a meghitt családi ház

Gyönyörű páros az angol vidék és ez a meghitt családi ház

Mivel mindkettő csodás, nagyon jól illenek egymáshoz.

Az Elliot Architects tervezte ezt a pajtajellegű házat az angol Northumberland szélén álló kis faluban, Tyne Valley-ben. A völgyre és a békés barázdákra tekintő házban négy hálószoba található, burkolatát helyi duglászfenyőből oldották meg. A tetőt fémből alakították ki, ami egyfajta tisztelgés a 18. században bányászattal és fémolvasztással foglalkozó régió történelme felé.

A belső terekben a fehér és a világosság dominál, amit kreatívan és izgalmasan törnek meg élénk színfoltok, festmények, bárányszőnyegek vagy épp heverésző macskák. A kétemeletes házban a földszintet dupla belmagassággal alakították ki nappalival, étkezővel és konyhával, valamint egy dolgozószobával és stúdióval.

A felső szinten két nagyobb és két kisebb háló található, valamint egy fürdő. Az egész otthont átjárja a melegség és a családias harmónia: nagyon pozitív energiák és béke sugárzik a ház minden szegletéből.

A tervezők jó néhány szerkezeti elemet nem takartak el, a tartógerendáktól és a többi faelemtől még inkább erősödik a rusztikus otthonosság érzete, ami tökéletesen beleillik a csodaszép angol környezetbe. Mi pedig csak annyit mondanánk: szívesen innánk itt pár ötórai teát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Jill Tate) 

építészet | otthon | northumberland | tyne valley | angol

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom