Close
Gyönyörű születésnapi ajándékot kapott a 25 éves Porsche Boxster

Gyönyörű születésnapi ajándékot kapott a 25 éves Porsche Boxster

Huszonöt évvel ezelőtt jelent meg a Porsche Boxster, ebből az alkalomból egy limitált szériás modellt készítettek a roadster legújabb generációjából.

1998-ban jelent meg a Porsche kínálatában egy új belépőmodell, a Boxster, de az előzetesét jelentő tanulmányautót már öt évvel korábban, a ’93-as detroiti autószalonon leleplezték. A legendás 550 Spyder stílusát idéző roadster szinte változatlan formában került sorozatgyártásba, és jelenleg már a negyedik generációja kapható.

A huszonöt éves évfordulóra egy limitált szériás modellel készült a Porsche, amelynek az alapját a 718 Boxster GTS 4.0 adja.

Az ülések mögött ebben a változatban egy 4 literes, 400 lóerős, hathengeres bokszermotor dolgozik, amivel 293 km/h sebességet érhet el. A vevők választhatnak a hatfokozatú kézi és a hétfokozatú PDK váltó közt.

Az évfordulós különkiadást ugyanarra az ezüstszínre fényezték, mint a ’93-as tanulmányautót,

a húszcolos könnyűfém kerekek és a lökhárító betétje is éppen olyan rézszínű, mint a koncepción. A belső tér bőrkárpitja és a tető vászna vörös, de feketében is lehet kérni, mint ahogyan a karosszéria is választható fehérben vagy feketében.

A limitált szériás modellből csak 1250 sorszámozott darabot készít a Porsche, ezért gyűjtemények értékes darabja lehet belőle.

FOLYTASD EZZEL
Közelebb hozza az elektromos autózást a Mercedes-Benz
A moszkvai éjszakát az új Rolls-Royce Ghosttal hódítanánk meg
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom