Close
Ha imádod a fát, ezt a tetőtől talpig fenyő házikót is szeretni fogod

Ha imádod a fát, ezt a tetőtől talpig fenyő házikót is szeretni fogod

Ilyen, amikor egy ház szerkezetét nem rejtik el, hanem épp ez adja az épület dizájnjának lényegét.

Az amszterdami Crafter Works tervezte és építette meg ezt a faházat Hollandiában, a német határ közelében lévő Drenthe provinciában. A két építészből álló stúdió koncepciója az volt, hogy a szerkezet, a fatextúrák és az anyaghasználat domináljon a kabinban. Ez sikerült is: idáig érezzük a friss faillatot.

A házhoz jó ára és helyben elérhetősége miatt duglászfenyőt használtak, és acélcölöpökön áll. A tervezők egy olyan házat szerettek volna, ahol a szerkezet nincs elrejtve – és ezzel a nyers, tiszta megoldással maga a struktúra szolgálna dizájnelemként a házban. A végeredmény pedig egy meleg, meghitt, természetes környezet lett – relaxáló és csendes tér, ahol könnyű lazítani és megnyugodni.

Szívesen nyaralnánk mi is egy ilyen könnyűszerkezetes házban, nagyon szép projekt lett!

(Fotók: Maarten Willemstein)

dizájn | hollandia | kabin | könnyűszerkezet | drenthe

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Minden percben a sós óceánt szívhatjuk magunkba ebben a gyönyörű chilei villában

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram