Close
Ha imádod a fát, ezt a tetőtől talpig fenyő házikót is szeretni fogod

Ha imádod a fát, ezt a tetőtől talpig fenyő házikót is szeretni fogod

Ilyen, amikor egy ház szerkezetét nem rejtik el, hanem épp ez adja az épület dizájnjának lényegét.

Az amszterdami Crafter Works tervezte és építette meg ezt a faházat Hollandiában, a német határ közelében lévő Drenthe provinciában. A két építészből álló stúdió koncepciója az volt, hogy a szerkezet, a fatextúrák és az anyaghasználat domináljon a kabinban. Ez sikerült is: idáig érezzük a friss faillatot.

A házhoz jó ára és helyben elérhetősége miatt duglászfenyőt használtak, és acélcölöpökön áll. A tervezők egy olyan házat szerettek volna, ahol a szerkezet nincs elrejtve – és ezzel a nyers, tiszta megoldással maga a struktúra szolgálna dizájnelemként a házban. A végeredmény pedig egy meleg, meghitt, természetes környezet lett – relaxáló és csendes tér, ahol könnyű lazítani és megnyugodni.

Szívesen nyaralnánk mi is egy ilyen könnyűszerkezetes házban, nagyon szép projekt lett!

(Fotók: Maarten Willemstein)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom