Close
Hihetetlen dolog történt a New York-i metrón

Hihetetlen dolog történt a New York-i metrón

Az ember azt gondolja a párizsi metróhálózat láttán, hogy ennél szövevényesebb és őrültebb tömegközlekedésű város nincs a világon, de New York simán kiüti a nyeregből. Külön fogalom, egy önálló entitás, amit a városlakók imádnak és utálnak egyszerre. Most egy vacsorát ültek az L jelzésű vonalon, megterített asztallal és vidám közönséggel. 

Nem állófogadás, hanem robogó pulykavacsora volt a New York-i metró egyik Manhattan és Brooklyn között közlekedő metrójának vagonjában, adta hírül a New York Post és megannyi Instagram-sztori. A rendkívüli vacsora persze nem egy random eszegetés volt, hanem egy tudatosan szervezett kis gerillapiknik, ami egy szimpatikus park helyett a metróban kapott helyett. Ez az igazi pop-up, nem a pár hónapra kinyitó üzlet!

A Union Square-ről közlekedő L-Train minden felszálló utasa azonnal tányért és poharat kapott, hogy olyan élményben legyen részük, amiben még sosem. Igaz, hogy a szerelvényeken nem tiltott az étkezés, de nem szokásos dolog, hogy megterített asztal fogad a metróban. Az extrém vacsora ötletgazdája Jodell Lewis amerikai humorista.

A kép illusztráció

Pulyka, krumplipüré, mac’n’cheese és cider volt a menü, és Lewis azt nyilatkozta, nem az arcoskodás volt a célja, hanem egy kis figyelmesség a New York-i metrós közösségnek, azoknak, akiknek esetleg nem lehet teljes és gazdag a hálaadásuk, illetve egy szép példája annak, hogy hiába a világ legfontosabb metropolisza a városuk, igenis van szíve és lelke is.

Ezt már többször bebizonyította New York City: a vacsora nem jöhetett volna létre, ha az L jelzésű metróvonal felújítását nem függesztik fel egy kicsit. A városvezetés úgy határozott: meg kell adni az itt élő embereknek a fontos ünnep hangulatát, legalább annyival könnyítve a dolgukon, hogy ideiglenesen újra jár a metró.

Nem beszélve a múlt hétvégéről, mikor Little Italy utcái alakultak át: Az Ír című Scorsese-rendezésű Netflix-produkció bemutatójának tiszteletére az olasz városrész ünnepelt: ingyen ínyencségekkel, kitelepülésekkel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

nyc metro | metró | gerilla vacsora | vacsora | hálaadás

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram