Close
Hihetetlen dolog történt a New York-i metrón

Hihetetlen dolog történt a New York-i metrón

Az ember azt gondolja a párizsi metróhálózat láttán, hogy ennél szövevényesebb és őrültebb tömegközlekedésű város nincs a világon, de New York simán kiüti a nyeregből. Külön fogalom, egy önálló entitás, amit a városlakók imádnak és utálnak egyszerre. Most egy vacsorát ültek az L jelzésű vonalon, megterített asztallal és vidám közönséggel. 

Nem állófogadás, hanem robogó pulykavacsora volt a New York-i metró egyik Manhattan és Brooklyn között közlekedő metrójának vagonjában, adta hírül a New York Post és megannyi Instagram-sztori. A rendkívüli vacsora persze nem egy random eszegetés volt, hanem egy tudatosan szervezett kis gerillapiknik, ami egy szimpatikus park helyett a metróban kapott helyett. Ez az igazi pop-up, nem a pár hónapra kinyitó üzlet!

A Union Square-ről közlekedő L-Train minden felszálló utasa azonnal tányért és poharat kapott, hogy olyan élményben legyen részük, amiben még sosem. Igaz, hogy a szerelvényeken nem tiltott az étkezés, de nem szokásos dolog, hogy megterített asztal fogad a metróban. Az extrém vacsora ötletgazdája Jodell Lewis amerikai humorista.

A kép illusztráció

Pulyka, krumplipüré, mac’n’cheese és cider volt a menü, és Lewis azt nyilatkozta, nem az arcoskodás volt a célja, hanem egy kis figyelmesség a New York-i metrós közösségnek, azoknak, akiknek esetleg nem lehet teljes és gazdag a hálaadásuk, illetve egy szép példája annak, hogy hiába a világ legfontosabb metropolisza a városuk, igenis van szíve és lelke is.

Ezt már többször bebizonyította New York City: a vacsora nem jöhetett volna létre, ha az L jelzésű metróvonal felújítását nem függesztik fel egy kicsit. A városvezetés úgy határozott: meg kell adni az itt élő embereknek a fontos ünnep hangulatát, legalább annyival könnyítve a dolgukon, hogy ideiglenesen újra jár a metró.

Nem beszélve a múlt hétvégéről, mikor Little Italy utcái alakultak át: Az Ír című Scorsese-rendezésű Netflix-produkció bemutatójának tiszteletére az olasz városrész ünnepelt: ingyen ínyencségekkel, kitelepülésekkel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom