Hihetetlen dolog történt a New York-i metrón

Az ember azt gondolja a párizsi metróhálózat láttán, hogy ennél szövevényesebb és őrültebb tömegközlekedésű város nincs a világon, de New York simán kiüti a nyeregből. Külön fogalom, egy önálló entitás, amit a városlakók imádnak és utálnak egyszerre. Most egy vacsorát ültek az L jelzésű vonalon, megterített asztallal és vidám közönséggel. 

Nem állófogadás, hanem robogó pulykavacsora volt a New York-i metró egyik Manhattan és Brooklyn között közlekedő metrójának vagonjában, adta hírül a New York Post és megannyi Instagram-sztori. A rendkívüli vacsora persze nem egy random eszegetés volt, hanem egy tudatosan szervezett kis gerillapiknik, ami egy szimpatikus park helyett a metróban kapott helyett. Ez az igazi pop-up, nem a pár hónapra kinyitó üzlet!

A Union Square-ről közlekedő L-Train minden felszálló utasa azonnal tányért és poharat kapott, hogy olyan élményben legyen részük, amiben még sosem. Igaz, hogy a szerelvényeken nem tiltott az étkezés, de nem szokásos dolog, hogy megterített asztal fogad a metróban. Az extrém vacsora ötletgazdája Jodell Lewis amerikai humorista.

A kép illusztráció

Pulyka, krumplipüré, mac'n'cheese és cider volt a menü, és Lewis azt nyilatkozta, nem az arcoskodás volt a célja, hanem egy kis figyelmesség a New York-i metrós közösségnek, azoknak, akiknek esetleg nem lehet teljes és gazdag a hálaadásuk, illetve egy szép példája annak, hogy hiába a világ legfontosabb metropolisza a városuk, igenis van szíve és lelke is.

Ezt már többször bebizonyította New York City: a vacsora nem jöhetett volna létre, ha az L jelzésű metróvonal felújítását nem függesztik fel egy kicsit. A városvezetés úgy határozott: meg kell adni az itt élő embereknek a fontos ünnep hangulatát, legalább annyival könnyítve a dolgukon, hogy ideiglenesen újra jár a metró.

Nem beszélve a múlt hétvégéről, mikor Little Italy utcái alakultak át: Az Ír című Scorsese-rendezésű Netflix-produkció bemutatójának tiszteletére az olasz városrész ünnepelt: ingyen ínyencségekkel, kitelepülésekkel.

Ez is érdekelhet:

Ezt a huszonhat helyet ajánlják New Yorkban élő magyarok

Ahelyett, hogy mi magunk állítottunk volna össze egy listát, úgy döntöttünk, azokhoz fordulunk, akik nálunk sokkal jobban ismerik a várost.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

vacsora | gerilla vacsora | pop-up | hálaadás | metró

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom