Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe

Ilyentájt már szemmel láthatóan megyünk bele a télbe és a szürkeségbe, de a gasztrohegyesek nem hagyják magukat.

November utolsó hétvégéjén jön a Halak a hegyen, és ha a szerencse kitart, szép időben, nagy sétákkal, finom borok és ételek mentén lehet felfedezni Badacsony gasztronómiáját. November 27–28-án izgalmas halas-herkentyűs fogásokkal vár a tíz egész évben nyitva tartó vendéglátóhely!

Az ősz és a tél egy olyan szakasza az évnek, amit a badacsonyi borvidéken nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

Halak a hegyen:
  • Hableány: Ponty hortobágyi / Ördöghal, csusza vongole, parmezán
  • Bonvino Borbár: Halkocsonya
  • Pláne Badacsony borterasz: Bajai halászlé bográcsban, péntek este osztrigás különszámmal
  • Laposa Terasz: Posírozott tokhal, medvecukor-zselével vaníliás majonéz / Fogas Kárpáti módra
  • Istvándy Birtok és Borműhely: Fish & Chips
  • Borbarátok Étterem: Baconba göngyölt harcsafilé rácosan, kapros tejfölhab, kolbászmorzsa
  • Vánkos: Langyos pisztrángsonka, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém / Vegetáriánus: Paneer/céklafasírt, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém
  • Tölgyes Kúria: fűszeres tokhal salcicha con mango y, chili / Békacomb, uborkasaláta, zöldséges gersli
  • Kisfaludy-ház Étterem: Balaton Nemesei (süllő, harcsa, ponty)
  • Tilia Borvendéglő: Cézár saláta, rántott fogas falatok, parmezán, borsos fokhagymás kruton / Rántott haltej, csicsóka rizottó, édeskömény, csicsóka chips

A Gasztrohegy hétvégéken természetesen lehet csak úgy is kóstolni: a vendégek nyugodtan betérhetnek akár egy Gasztrohegy-fogásra is.

Négyalkalmas bérlet is kapható, mely négy fogást és mellé négy bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, mely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk (17 500 Ft).

További infók itt.

(Fotók: Szindbád, az utazó)

hal | gasztrohegy | menü | ősz | Badacsony | gasztro

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom