Close
Már nem ingyenes Budapest egyik legnépszerűbb látványossága

Már nem ingyenes Budapest egyik legnépszerűbb látványossága

Ismét a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a budai Várban turistáskodna

Az első kerület tájékoztatása szerint március 16-tól december 23-ig belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor.

A teljes árú jegy 1200 forint, a kedvezményes jegy, amit a 14 év alatti gyermekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, valamint Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai válthatnak meg, 600 forint lesz.

Az állami és nemzeti ünnepeken: március 15-én, augusztus 20-án, október 23-án a belépés díjmentes.

A pénztár 9 és 17 óra között tart nyitva és csak bankkártyával lehet fizetni, de a műemlék közelében egy jegyautomatát is felállítottak, ahol érmével és bankjeggyel is lehet fizetni. A gép több nyelven, a magyar mellett angolul, németül és spanyolul ad információkat.

Nem mindenkinek kell belépőjegyet vennie, a kivételek  közé tartoznak például a 6 éven aluli gyermekek, de itt meg lehet nézni a teljes listát.

A felső kilátószint általában reggel kilenc és este hét óra között tart nyitva, kivéve a június elseje és szeptember 30-a közötti nyári főszezont, amikor egészen este  kilencig fel lehet menni.

Ha a Várban jársz, érdemes benézned  ebbe a különleges vegán kávézóba.

(Forrás: ÉnBudapestem, képek: Getty Images)

budapest | halászbástya | belépőjegy | belépő | budai vár

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram