Close
Ezek Európa legjobb halloweeni úti céljai

Ezek Európa legjobb halloweeni úti céljai

Míg a legtöbb európai városban találhatunk kedvünkre való halloweeni programot, a SchengenVisaInfo kiemelte azokat a helyeket, amelyek a legnépszerűbbek a turisták körében.

Derry, Észak-Írország

Észak-Írország egyetlen, épségben megmaradt fallal körülvett városát, Derryt sokan a világ halloween fővárosaként ismerik, és a hírnév megalapozásában az is közrejátszhat, hogy a városon belül és kívül is számos, emberi maradványokkal teli árkot fedeztek fel. Október 28-tól október 31-ig tüzes Samhain fesztivál várja a látogatókat koncertekkel, installációkkal, fényekkel és árnyalalakokkal.

A törcsvári kastély, Románia

A Drakula kastélyaként ismert, Brassó melletti úti cél rendszeresen szervez bulikat a legkülönbözőbb alkalmakra, melyek közül a halloween különösen jól illik a hely profiljához. 

Aki behatóbban is elmerülne a Drakula-hangulatban, annak a figura feltételezett mintájául szolgáló havasalföldi fejedelem, III. Vlad szülőhelyét, Segesvárt érdemes megcéloznia.

Prága, Csehország

A gótikus stílusáról és kiemelkedő építészetéről ismert cseh főváros minden évben számos rendezvénnyel várja október utolsó napját, karneválok, mesemondó fesztiválok, tematikus vásárok és tökfaragó műhelyek hozzák hangulatba a turistákat. Idén október 30-án jelmezes halloween-felvonulást tartanak.

Amszterdam, Hollandia

Október 31-én a holland főváros utcái is megtelnek jelmezesekkel, bár a település ilyenkor is elsősorban a bulijairól híres, illetve a szellemsétáról, amelyen profi mesemondó riogatja a közönséget Amszterdam sötét titkaival.

Koppenhága, Dánia

Bár Dániát nem éppen a régre visszanyúló halloweeni hagyományairól ismerjük, Koppenhága az egyik legnépszerűbb úti cél, és akit itt ér az október vége, annak érdemes benéznie a Tivoliba, amely többek között elvarázsolt kertekbe vezető, alkalomhoz illő túrákkal veszi ki a részét az ünnepből.

Különösen lenyűgöző az, hogy ilyenkor mintegy húszezer töklámpás fénye ragyog fel.

Ha a halloweeni programod már megvan, de még valami finomság hiányzik, akkor van néhány ötletünk.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

Európa | halloween | események | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram