Close
Tovább korlátozza az utasok számát Európa egyik legforgalmasabb repülőtere

Tovább korlátozza az utasok számát Európa egyik legforgalmasabb repülőtere

A munkaerőhiány továbbra is jelentős az ágazatban, a repülőtér pedig – ahogyan fogalmaznak – csak így tudja biztosítani a stabilitást és a megfelelő utazási élményt.

Az amszterdami Schiphol a héten bejelentette, hogy 2023 év elejéig nem oldja fel a repülőtérről induló utazók számának korlátozását. Közölték, a döntést a légitársaságokkal egyeztetve hozták meg, akik nem örülnek ennek.

Az intézkedést várhatóan március végéig meghosszabbítják majd,

bár a Schiphol azt mondta, hogy az év vége felé újra megvizsgálják a helyzetet, hogy kiderüljön, emelhetnek-e az utasszámon január végétől.

A repülőtér a közleményben a döntést úgy indokolta, hogy

csak így tudnak megbízható utazási élményt, kiszámíthatóságot és stabilitást nyújtani az utasoknak és a légitársaságoknak.

Hozzátették: a repülőtér keményen dolgozik a biztonsági kapacitás javításán, amiben biztonsági cégekkel és a szakszervezetekkel is együttműködnek, de figyelembe kell venniük a szűkös munkaerőpiac kihívásait is.

Mint ismert, a Schiphol a világ egyik legforgalmasabb repülőtere, az Airports Council International adatai szerint 2021-ben csak Dubaj és Isztambul tudta megelőzni. Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, júniusban vezették be először az utaskorlátozást a repülőtéren a munkaerőhiányra hivatkozva. Ezt hosszabbították meg elsőként szeptemberig, majd októberig.

(Forrás: CNN, fotó: Getty)

Schiphol repülőtér | utaskorlátozás | Amszterdam | utasforgalom

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram