Close
Ez gyors volt: meggondolták magukat az osztrákok a szelfizők ügyében

Ez gyors volt: meggondolták magukat az osztrákok a szelfizők ügyében

Úgy tűnik, a megoldás rosszabb lett, mint maga a probléma.

Aki esetleg a hirtelen ötlettől vezérelve felszerelt szelfikerítés miatt gondolta volna meg magát egy hallstatti kirándulást illetően, az visszatérhet az eredeti terveihez, mert az önkormányzat már el is vetette a nem túl hosszú életű kezdeményezést.

A város a múlt héten döntött úgy, hogy faparavánnal takarja el a település azon részét, ahol a legtöbb turista gyűlik össze, hogy lefotózza a kilátást.

Az volt az elképzelés, hogy így elejét vehetik a helyieket zavaró zajnak, amit a látogatói tömegek csapnak.

A hallstattiak többségének azonban úgy tűnik, nem igazán tetszett az “antiszelfifal”, ugyanis a helyiek érthető módon igen büszkék a városképükre, amelyet alaposan elcsúfítottak a deszkák. A paravánt így leszerelték, és helyette a következő szöveget plakátozták ki, felhívva a turisták figyelmét arra, hogy ne zajongjanak: „itt élünk, kérjük, békében élvezze a kilátást”.

Mint a polgármester elmondta, a paraván valójában csak egy kísérlet volt, de már az elején sem volt valószínű, hogy végül ez lesz a jó megoldás a zajcsökkentésre.

Ha egy mesebeli faluban töltenéd a vakációt, innen válogathatsz, ha pedig Ausztria az úti cél, itt találsz némi inspirációt.

(Forrás: Telex, képek: Unsplash)

ausztria | szelfi | hallstatt | kerítés | paraván

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram