Close
Vége az egyenszelfik korának a festői osztrák faluban

Vége az egyenszelfik korának a festői osztrák faluban

A sziklákkal körülvett, tóparti Hallstatt hagyományos stílusú házaival és ikonikus templomtornyával tényleg olyan, mintha egy Disney-filmből lépett volna elő. Nem véletlen, hogy mindenki fotózkodni akar a csodálatos látvánnyal, mostantól azonban ez nem lesz egyszerű.

A rajongók elsősorban a Jégvarázs rajzfilmek hátterét vélték felfedezni a világörökségi településben, ez a médiaszereplés pedig tovább növelte a falucska amúgy sem csekély korábbi népszerűségét. Olyannyira, hogy az már zavarni kezdte a helyi lakosokat. Az önkormányzat ezért példa nélküli, és nem kevéssé radikális döntést hozott.

A turisták kedvenc szelfihelyén fából készült kerítést állítottak fel, amely eltakarja az Alpokra nyíló kilátást.

A település ezt a szokatlan módját választotta a tömegturizmus elleni tiltakozásnak, vagyis, mint az önkormányzat egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselője elmondta, a lakosok panaszaira reagáltak az intézkedéssel.

A kerítést abban a reményben állították fel, hogy a turisták többé nem özönlenek majd az egyik legnépszerűbb szelfizőhelyre, így kisebb lesz a tömeggel járó zajszennyezés is. Egyelőre nem lehet tudni, meddig marad a barikád.

Nemrég egy olasz turistacélpontnak is elege lett abból, hogy mindenki ugyanott áll meg, Görögország egyik legfelkapottabb fotós helyszínét pedig nélkülöznünk kell ezen a nyáron.

(Forrás: UK Daily News, képek: Getty Images)

kerítés | fotó | ausztria | hallstatt | szelfi

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram