Close
Vége a tolakodásnak a tökéletes szelfiért a turisták egyik kedvenc olasz városában

Vége a tolakodásnak a tökéletes szelfiért a turisták egyik kedvenc olasz városában

A fotogén halászfalut az utóbbi években elözönlötték a szelfizők, akik nem egyszer okoztak már forgalmi dugót.

Vitathatatlan, hogy az olasz Riviérán, Genova és Cinque Terre között található, festői Portofino remekül mutat az Instagramon, van azonban a városban két különösen népszerű övezet, ahol rendszeresen sorba állnak a szelfizők, akadályozva ezzel a gyalogos és az autós forgalmat.

Most lépett a város, és vörös zónának nyilvánította a két tengerparti szakaszt, a Piazza Martiri dell’Olivetta tértől a Calata Marconi kikötőig tartót, valamint azt, amelyik a nyilvános illemhelyektől az Umberto I. mólóig ér, és egyszerűen megtiltotta ott a megállást.

Aki megszegi ezt a szabályt, annak 275 eurós büntetést kell fizetni.

Az intézkedést a húsvéti hétvégén vezették be, amikor a városban az ünnepek miatt megugrott a turisták száma, és a tilalom október 15-ig marad érvényben, minden nap este 6 óráig.

Mint Matteo Viavaca polgármester elmondta, a cél nem az, hogy mindenki élvezhesse ezeknek a helyeknek a szépségét, valamint, hogy elkerüljék a túlzsúfoltság okozta veszélyes helyzeteket.

Nem ez az egyetlen hely a világon, ahol tilos a szelfizés, ugyanakkor Olaszországban ennél jóval komolyabb büntetést kaphat, aki áthágja a szabályokat.

(Forrás: Thrillist, newsrnd.com, képek: Unsplash, Getty Images)

szelfi | olaszország | tilalom | Portofino | szelfizés

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram