Close
Most már alig hét óra alatt végigvonatozhatsz Olaszország talán legszebb részein

Most már alig hét óra alatt végigvonatozhatsz Olaszország talán legszebb részein

Az Alpok hegyeitől kezdve a kristálytiszta tavakon át a napsütötte Földközi-tenger partvidékéig Olaszország a hatalmas, gyönyörű kontrasztok országa. És mindez most minden eddiginél könnyebben elérhető, köszönhetően annak az új, nagysebességű vonatnak, amely az ország északnyugati részén fekvő Genovát köti össze a déli gyöngyszem Nápollyal.

Az olasz Riviéra és a Nápolyi-öböl közötti új menetidő mostantól csupán hat óra negyvenöt perc – azaz mintegy nyolcvan perccel gyorsabb, mint a korábbi alternatíva.

Az Italo által üzemeltetett járatok az állami tulajdonú Trenitalia konkurenciájaként falja a síneket.

A járat nemcsak Genovában és Nápolyban áll meg, hanem olyan kedvelt és szebbnél-szebb városokban, mint Milánó, Firenze, Bologna és Róma.

A vonat naponta közlekedik; a genovai Piazza Principe térről reggel 6.14-kor indul, és 12.53-kor éri el Nápoly Centralét. A visszaút 16.20-kor startol, a szerelvényről leszállást 23.09-kor lehet időzíteni Genovában.

A legolcsóbb, “Smart” osztályú jegyek valamivel több mint ötven euróba (kb. 17 ezer forintba) kerülnek egy útra, de lehetőség van “Prima” (bőrből készült, ledönthető ülésekkel) és a “Club Executive” (ingyenes italokkal és harapnivalókkal, valamint az állomás várótermében pihenéssel) jegyeket vásárolni.

Bővebb információt a hivatalos oldalon lehet olvasni.

Manapság, ha egy másik európai nagyvárosba szeretnénk kiruccanni, többnyire a repülő tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. Azonban, ha magát az utazást is kiélveznénk, nemcsak a megérkezésre hajtunk, ha gyönyörködnénk a tájak változatosságában, amelyek mellett elhaladunk, vagy ha egyszerűen csak szeretjük a kötöttpályás zakatolás pihentető nyugalmát, akkor érdemes vonatra szállunk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

nápoly | olaszország | nagysebességű | genova | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezeken az európai síterepeken emelkedtek a legnagyobbat az árak

Kiderült, hogyan lehetne vonzóvá tenni télen a Balatont

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram