Close
Most már alig hét óra alatt végigvonatozhatsz Olaszország talán legszebb részein

Most már alig hét óra alatt végigvonatozhatsz Olaszország talán legszebb részein

Az Alpok hegyeitől kezdve a kristálytiszta tavakon át a napsütötte Földközi-tenger partvidékéig Olaszország a hatalmas, gyönyörű kontrasztok országa. És mindez most minden eddiginél könnyebben elérhető, köszönhetően annak az új, nagysebességű vonatnak, amely az ország északnyugati részén fekvő Genovát köti össze a déli gyöngyszem Nápollyal.

Az olasz Riviéra és a Nápolyi-öböl közötti új menetidő mostantól csupán hat óra negyvenöt perc – azaz mintegy nyolcvan perccel gyorsabb, mint a korábbi alternatíva.

Az Italo által üzemeltetett járatok az állami tulajdonú Trenitalia konkurenciájaként falja a síneket.

A járat nemcsak Genovában és Nápolyban áll meg, hanem olyan kedvelt és szebbnél-szebb városokban, mint Milánó, Firenze, Bologna és Róma.

A vonat naponta közlekedik; a genovai Piazza Principe térről reggel 6.14-kor indul, és 12.53-kor éri el Nápoly Centralét. A visszaút 16.20-kor startol, a szerelvényről leszállást 23.09-kor lehet időzíteni Genovában.

A legolcsóbb, “Smart” osztályú jegyek valamivel több mint ötven euróba (kb. 17 ezer forintba) kerülnek egy útra, de lehetőség van “Prima” (bőrből készült, ledönthető ülésekkel) és a “Club Executive” (ingyenes italokkal és harapnivalókkal, valamint az állomás várótermében pihenéssel) jegyeket vásárolni.

Bővebb információt a hivatalos oldalon lehet olvasni.

Manapság, ha egy másik európai nagyvárosba szeretnénk kiruccanni, többnyire a repülő tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. Azonban, ha magát az utazást is kiélveznénk, nemcsak a megérkezésre hajtunk, ha gyönyörködnénk a tájak változatosságában, amelyek mellett elhaladunk, vagy ha egyszerűen csak szeretjük a kötöttpályás zakatolás pihentető nyugalmát, akkor érdemes vonatra szállunk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

genova | vonat | nagysebességű | nápoly | vasút

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom